MagazínJak postavit psí boudu

Psi jsou nejoblíbenějším domácím mazlíčkem, kterého můžeme mít. Kdo plánuje jeho pořízení, měl by mít jasno i v tom, jak postavit psí boudu.

Psi jsou nejoblíbenějším domácím mazlíčkem, kterého můžeme mít. Kdo plánuje jeho pořízení, měl by mít jasno i v tom, jak postavit psí boudu.
 
Máte zahradu a plánujete pořídit psa? Pokud ho chcete mít venku, rozhodně se neobejde bez psí boudy. Ta se pro něho stává nejenom úkrytem, ale také přístřeškem, kde může přečkat nepříznivé počasí. Podívejte se společně s námi, jak postavit psí boudu, aby to bylo co možná nejjednodušší, nejrychlejší a cenově výhodné.
 

Zvolit můžete klasickou konstrukci

Pokud jste zruční kutilové, máte k dispozici materiál a nářadí, můžete se pustit do stavby sami. Té by měl předcházet jasný nákres s rozměry toho, jak bude bouda vypadat.
 
 I když se tato možnost, jak postavit psí boudu jeví jako ideální, nemusí tomu tak být vždy. Je tedy třeba předem spočítat, jestli se vám vůbec oplatí pořídit materiál, případně najít cenově dostupného prodejce, což může zabrat poměrně dost času. Sestavení samotné kostry boudy a celková kompletace vyžaduje určitou zručnost.
 
Problém může být i v tom, aby navazovala střecha. U ní musíte zohlednit i nutnost dobré izolace, aby do boudy nezatékalo. Pro nezkušeného člověka to zpravidla představuje více práce, než si dokáže na první pohled představit.
 

Jak postavit psí boudu jednoduše?

Existuje také možnost, jak si můžete celou stavbu velmi výrazně ulehčit. Tedy koupě boudy jako hotového celku. Samozřejmě nikoliv již smontované, i když i to je možné, a tak se vám návod jak postavit psí boudu bude stále hodit.
 
Na výběr je z celé řady provedení, vhodné jak pro větší, tak i menší plemena. Některé modely bud jsou rovněž různě dispozičně řešené a zahrnují několik samostatných místností, případně i samostatný ohrazený prostor okolo boudy. Designově je také z čeho vybírat, takže si svou boudu najdete ať už si potrpíte na klasické pojetí nebo boudu připomínající luxusní zahradní chatku.
 

Jak na stavbu a montáž?

Montáž hotové“stavebnicové” boudy se příliš neliší například od sestavování šatní skříně anebo jiného nábytku dodávaného v demontovaném stavbu. Jednoduše vybalíte boudu a všechno další příslušenství z krabice a pustíte se do práce. Většina dílů již bude pevných a připravených jenom k tomu, aby se spojily s jinými. Tím vznikne potřebný tvar a vzhled. Návod jak postavit psí boudu je obvykle přiložen, díky čemuž tento postup zvládne i začátečník. U jednodušších variant může být vše hotovo i za pár desítek minut.
 
Důvodem, proč pořídit právě hotovou boudu může být kromě úspory času, také úspora peněz. Boudy jsou totiž cenově dostupné všem. Navíc v balíku obdržíte vše potřebné, takže se nemusíte zdržovat plánováním či sháněním materiálu. 

Tipy na boudy pro psy za výhodné ceny:

Bouda pro psa zateplená 130x80x80cm, aktuálně: 8 931 Kč
Izolovaná bouda pro psa z kovového rámu a palubek. Izolovaná 3 cm polystyrenem.Vybavenáodnímatelnou střechou a rohy ošetřenými proti okusu.






Natura bouda dřevěná chata s terasou 100x82x90 cm, aktuálně: 5 907 Kč
Krásná dřevěná bouda pro psa, designovaná do podoby malé chatky s terasou. 








Další boudy pro psy