MagazínJak postavit pískoviště

Máte potomka a toužíte mu na zahradě postavit skvělé místo ke hraní? Podívejte se, jak postavit pískoviště. Pískoviště zabaví snad každé dítě, někdy i na celé hodiny. A možností, jak postavit pískoviště je hned několik.

Máte potomka a toužíte mu na zahradě postavit skvělé místo ke hraní? Podívejte se, jak postavit pískoviště
Pískoviště zabaví snad každé dítě, někdy i na celé hodiny.  A možností, jak postavit pískoviště je hned několik.
 

Zkuste klasikou stavbu

Umíte to se dřevem? Pokud ano, můžete se pustit do stavby svépomocí. Pískoviště v podstatě není nic jiného než obvodová konstrukce. Podlážka není nezbytně třeba, jelikož písek může být nasypán rovnou na zemi. Pokud chcete vyzkoušet stavbu svépomocí, je nutné si nejprve opatřit a poté nařezat jednotlivá prkna stejné délky. A to za účelem vytvoření čtverce, nebo obdélníku, případně jakéhokoliv tvaru, tyto základní se však nejsnáze realizují. Dále se neobejdete bez spojovacího materiálu a základního nářadí.
 
Poté už stačí pískoviště smontovat. V tomto případě však hrozí, že se vám nepovede postavit pravoúhlou plochu, stejně jako to, že prkna na sebe nemusejí správně navazovat, což znamená, že písek se může sypat ven, Nutno také říci, že cena prken dnes není nejnižší, nehledě na čas a práci. Tato možnost tedy není pro každého.
 

Kupte si hotové dřevěné pískoviště

Hodně práce si můžete usnadnit. A to v případě, kdy si koupíte již hotové dřevěné pískoviště. To vám sice přijde rozložené, ale tak, že ho jednoduše smontujete, i s prací se dřevem třeba nemáte zkušenosti a nepatříte zrovna mezi zapálené domácí kutily. Máte zde jistotu, že vše bude navazovat, stejně jako, že montáž vám nezabere více než pouhých pár desítek minut. Cenově pak vyjde toto řešení velmi podobně, jako náročnější stavba pískoviště od základu. Zároveň máte okamžitě na vývěr z desítek modelů nejrůznějších rozměrů, tvarů, barev a materiálů.
 

Jak postavit pískoviště ještě snadněji? Zkuste plast

Plastové pískoviště je dnes také velkým hitem. Mnoho plastových pískovišť, především těch menších, je totiž dodáváno rovnou v celku. Stačí je tedy přenést na místo, naplnit pískem a je hotovo.

Oblíbené jsou například varianty s krytem, díky kterému máte jistotu, že písek bude i po dešti suchý - kryt jej dokonale ochrání, to i od různých nečistot... 
 
Plastové pískoviště ale může stejně tak být konstrukčně řešeno jako dřevěné, kdy rovněž obdržíte konstrukci v demontovaném stavu a jednoduše ji pospojujete do jednoho celku. Navíc je plast tvárnější, takže disponuje větším výběrem rozměrů a konstrukce pískoviště je často zdobena různými dětskými motivy. A je mírně cenově výhodnější.
Možností je tedy více než dost.

A záleží jen na vašich preferencích a možnostech, které dáte přednost.