MagazínJak postavit levně rodinný dům z betonových modulů?

Toužíte po vlastním bydlení, které bude především levné? Potom by vás mohlo zajímat, jak se dá postavit levně rodinný dům z betonových modulů.

 
Toužíte po vlastním bydlení, které bude především levné? Potom by vás mohlo zajímat, jak se dá postavit levně rodinný dům z betonových modulů.
 
Betonové moduly jsou dnes velmi lákavou a zajímavou možností v oblasti moderních a levných staveb. Výhodou je, že jsou mobilní, takže se zpravidla osazují pouze na základové pásy, takže mohou stát už během pár dní a být okamžitě obyvatelné. Stejně tak se ale dají využít i v oblasti:

  • Kancelářských prostor
  • Skladovacích prostor
  • Prodejen a výrobních provozů
     

Jak tedy postavit levně rodinný dům z betonových modulů?

My se ale nyní podíváme na to, jak postavit levně rodinný dům z betonových modulů. Tedy stavbu určenou výhradně pro běžné bydlení. Klíčovým krokem je zajištění vhodných betonových prefabrikátů, jejichž výhodou je mimo jiné to, že umožňují v budoucnu libovolné rozšíření stavby, případně téměř jakékoliv dispoziční úpravy. 
 
Moduly mohou mít již předpřipravenou elektro-vodo instalaci a další prvky, které jsou buďto standardní součástí dodávky anebo řešeny individuálně. Po dopravení speciálním vozidlem jsou osazeny jeřábem na požadované místo a napojeny k sobě. Jakmile je dům tímto způsobem sestavený, není problém aplikovat klasikou omítku (již může být součástí modulu při dodání) stejně jako není problémem začít s vnitřním vybavením, osazením oken a dveří... Poté můžete prakticky ihned bydlet.
 

S pomocí stavební firmy

Na základě výše uvedeného je patrné, že ani v případě stavby domu z betonových modulů se neobejdete bez stavební firmy, která kromě osazení a kompletace může, nicméně nemusí, vyhotovit základové pásy, asistuje při zajišťování a výběru vhodného jeřábu. Případně zajistí nezbytné zateplení mobilního domu a další dokončovací práce.
 

Lákavá budoucnost

Betonové moduly a z nich hotové domy mají mimo jiné výhodu v tom, že nabídnou stejnou životnost, jako klasické stavby. Technologie výstavby však umožní i jednoduché rozšíření, třeba o další místnost, nebo místnosti, takovýto mobilní dům tak může růst spolu s vašimi nároky. Plusem je rovněž cenová dostupnost, kdy pořízení jednoho modulu vyjde už na 100 000 Kč, pořizovací náklady na samotnou stavbu domu s obytnou plochou okolo 100 čtverečních metrů, tak nemusí přesáhnout 500-700 000. Oproti klasické zděné výstavbě tak můžete výrazně ušetřit. Navíc výsledná cena je známa dopředu prakticky nehrozí žádné nečekané vícepráce.
 
Není tedy divu, že se pro mobilní domy a další stavby rozhoduje stále více lidí, velkým trendem jsou obzvláště u mladých rodin, které touží po vlastním domku se zahradou, ale nepotřebují nutně bydlení za miliony, případně je tlačí čas.