MagazínJak postavit kotec pro psa

Máte psa, kterého chcete mít především venku, u svého domu? Pak by se vám mohla hodit rada, jak postavit kotec pro psa.

Máte psa, kterého chcete mít především venku, u svého domu? Pak by se vám mohla hodit rada, jak postavit kotec pro psa.
 
Kotec pro psa je důležitý zejména pokud chcete, aby měl i při pobytu venku své útočiště, kam se může uchýlit v případě nepříznivého počasí či potřeby soukromí. Zároveň ale v případě potřeby umožňuje psa na čas zavřít. Toho lze využít například ve chvíli, kdy přijde návštěva mající ze psů strach. Případně máte-li obavy, že by nemusel váš pes být zrovna vzorný a začal by dělat neplechu - sako špinavé od psích tlap... není zrovna příjemná záležitost. Uzavření psa do kotce může dále plnit výchovnou funkci v případě, že například opakovaně utíká z pozemku. Důvod, proč si pořídít či postavit kotec pro psa, je tedy víc než dost.

 

Jak postavit kotec pro psa?

Představa kotce je poměrně jednoduchá, jelikož se na první pohled nejedná o nic jiného, než o čtvercový nebo obdélníkový box určitých rozměrů. Základem by tedy měl být prvotní nákres, od kterého se odrazíte v tom, co vše budete potřebovat. Co je určitě nezbytností, to je pevná podlážka. 
 
 
Na tu je třeba kvalitní dřevo. Další radou v postupu, jak postavit kotec pro psa, je nezapomenout na kvalitní střechu, aby do kotce nezatékalo. Můžete využít třeba dřevěnou konstrukci, na které bude položená lepenka, nebo moderní alternativy běžných tašek. Stejně tak je možné střechu zhotovit i z materiálů jako: kasický či vlnitý plech.

Obvodové stěny kotce nesmí být uzavřené, ale zároveň je nutné, aby byly dostatečně pevné, odolné, ideálně bez potřeby průběžné údržby, a samozřejmě zkonstruovány tak, aby nepředstavovaly pro psa bezpečnostní riziko - chybně zvolené rozměry či materiál představují riziko poranění. Klasické pletivo je obvykle nedostatečné a tak jsou lepší pevnější mříže. Navíc je třeba myslet i na dveře, kterými budete psa nejenom pouštět, ale kterými budete do kotce přistupovat v případě krmení. V tuto chvíli už se neobejdete ani bez zámečnických prací.

Je patrné, že už jen nástit toho, jak postavit kotec pro psa svépomocí, dává tušit, že jde o překvapivě kompliovanou záležitost, která vyžaduje jak vhodný plán, tak i dostatek času a zručnosti. Je tedy na zvážení, jestli se vyplátí do tohoto úkonu vůbec pouštět. 

 

Jak postavit psí kotec jednodušší formou?

Druhou možností je pořízení kotec pro psa ve formě stavebnice, kterou obdržíte v demontovaném stavu a po smontování, běžně otázka méně než 2 hodin, je okamžitě připraven k použití. Jeho stavba je tedy podstatně snazší. Zároveň jsou hotové kotce pro psy cenově dostupné a k dispozici v různých roznměrech a provedeních. V nabídec tak najdete kotce pro menší i větší plemena, ale také třeba modely vybavené boudou anebo tepelnou izolací.


Celý průběh montáže kotce pro psy k vidění na videu:



Nejrpdávanější kotec pro psy na HobbyTec.cz

Kotec pro psa 2x3m bez podlahy, aktuálně: 19 965 Kč 12 088 Kč
Nejoblíbenější kotec pro psy v nabídce, vyrobený z kvalitních a odolných ocelových profilů.
Se střechou se sklonem dozadu, dodáván bez podlahy.

Nyní jako dárek: Lakované atiky a zadní stěna v hodnotě 4790 Kč + otočné misky v přední stěně v hodnotě 959 Kč ZDARMA

Prohlédnout i ostatní kotce pro psy