MagazínJak ozvláštnit zahradu

Přijde vám, že je vaše zahrada až příliš nudná a hledáte něco, čím byste ji mohli zajímavě ozvláštnit? Pokud ano, podívejte se s námi na pár tipů, jak oživit zahradu.

Přijde vám, že je vaše zahrada až příliš nudná a hledáte něco, čím byste ji mohli zajímavě ozvláštnit? Pokud ano, podívejte se s námi na pár tipů, jak oživit zahradu.


Stylové mobilní ohniště

Ideální volba, pokud hledáte nejenom zajímavý, ale i praktický prvek zahrady. Nebojte se, že by ho bylo nutné připravit svépomocí. Mobilní ohniště si totiž můžete koupit již hotové, jeho výhodou je, že jej během chvilky smontujete a okamžitě můžete začít používat, zároveň se dá kdykoliv přesunout a vypadá pěkně. Zpříjemní každé venkovní posezení, zejména pak v pozdějších hodinách.

Fontány oživí každou zahradu

Voda k zahradě neodmyslitelně patří. Pokud na té vaší chybí například jezírko, můžete vše vyřešit pořízením zahradní fontány. Nejen, že fontánky upoutají pozornost a zkrášlí zahradu, zvuk tekoucí vody navíc působí velmi uklidňujícím dojmem. Zdaleka nejoblíbenější jsou pak nejen kamenné, ale i porcelánové a betonové fontánky. Snadno ji tak skladíte s ostatními prvky zahrady.

Zkuste zahradní oblouk

Chcete opticky jasně oddělit, kde začíná vaše zahrada a za tímto účelem vybudovat zajímavý, jednoduchý vstup, který zároveň splní úlohu estetického doplňku a oživí tak prostor zahrady? Doplňte ji o zahradní oblouk. Vyrábějí se jak z kovu, tak i dřeva, naprosto dokonale pak oblouky vypadají ve chvíli, kdy jsou kompletně prorostlé popínavými rostlinami.

A rozhodně nezapomeňte ani klasické dekoračními kameny, zbudováním cestiček s obrubníky, můstek vedoucí přes potůček v zahradě, ale ani dekorativními květináče a lavičky či venkovní osvětlení.