MagazínJak na výběr rohové sedací soupravy

Sedací souprava umístěná do rohu zaplní prázdné místo v interiéru a je maximálně pohodlná. Jak na výběr rohové sedací soupravy?

Sedací souprava umístěná do rohu zaplní prázdné místo v interiéru a je maximálně pohodlná. Jak na výběr rohové sedací soupravy? 
 
Rohové sedací soupravy jsou maximálně funkční, pohodlné a nabídnou vám úložný prostor i rozkládací lůžko pro pyžamovou sobotu nebo přespání návštěv. S rohovou sedací soupravou můžete rozdělit obytný prostor na dvě zóny. 
 

Výběr rohové sedací soupravy


Podle tvaru

Modelů rohových sedacích souprav je celá řada. Můžete si vybrat sedací soupravy do L nebo do U, symetrické i nesymetrické. Důležitý je rozměr. Klasické rohové sedací soupravy mají na šířku 260 - 270 cm. 
 
I v malém prostoru lze mít malou rohovou sedací soupravu. Malé rohové soupravy mají rozměry klasické sedačky a ale velký úložný prostor a mnoho variací. 
 

Podle materiálu

Při výběru rohové sedačky pamatujte na své priority. Rozhodně si promyslete, jak budete sedačku využívat. Každý máme odlišné požadavky. Někdo využívá sedačku na spaní, někdo jako stylový kus v interiéru. Rozměry sedací soupravy by měly odpovídat velikosti interiéru. Design můžete vybrat podle architektury domu a dle ostatního vybavení.

Výběr čalounění pak vybírejte podle členů rodiny.  Pokud máte malé děti, jsou vhodné omyvatelné materiály a barevné odstíny. Jednotlivci zase ocení bílé potahy v skandinávském stylu. 
 
Typ sedací soupravy přizpůsobte svým potřebám, pokud na sedačce rádi lenošíte, pak se vám bude hodit sedačka s lenoškou. Důležité je, aby byl materiál snadno udržovatelný, aby bylo možné sedačku bez obtíží kdykoliv přestěhovat jinam. 
 
Z materiálů lze vybírat koženku, kožené či látkové provedení v mnoha barevných i vzorových kombinacích. Po kožené sedačce sáhněte, pokud máte dostatek času na její údržbu.