MagazínJak na bezpečnější garáž

Garáže jsou místem, které zejména v době dovolených, rádi navštěvují zloději. Většina zlodějů nehledá v garáži jen svou kořist, ale také přístup do dalších prostor domu, kde se mohou ukrývat cennosti a peníze. Nezapomeňte i na osvětlení prostoru před garáží, které má spínací detektor.

Garáže jsou místem, které zejména v době dovolených, rádi navštěvují zloději. Většina zlodějů nehledá v garáži jen svou kořist, ale také přístup do dalších prostor domu, kde se mohou ukrývat cennosti a peníze.  Nezapomeňte i na osvětlení prostoru před garáží, které má spínací detektor. 
 

Bezpečná vrata

Velmi důležité je mít dokonale bezpečná garážová vrata, kterými se nikdo nezvaný nedostane dovnitř, ani ven. Nejdůležitější je mechanická ochrana.  Proti zlodějům je vhodné chránit garáž elektronicky.  Na vrata je vhodné použít magnetická čidla a pohybové čidlo v garáži, která budou napojena na alarm. Řešením je také pořízení kamer. 
 
U klasických garážových vrat nezapomeňte na kvalitní zámek s bezpečnostní vložkou, stejně jako u domovních dveří. Dvoukřídlová vrata je možné zabezpečit ocelovou tyčí. Na dveře lze také připevnit závory, které mají speciální konstrukci a zámek.  Se zabezpečením pomohou také jednoduché alarmy, které fungují i v případě výpadku proudu. Ovladač dálkového otevírání dveří nenechávejte ve vozidle. 
 
Rovněž je vhodné používat bezpečnostní boxy, které jsou kotveny do země a odolají vrtání či vytržení. Nářadí je vhodné zamykat do skříněk s visacím zámkem. Důležité je zabezpečit také pneumatiky a jízdní kola před nenechavými zloději. 

 

Bezpečí pro obyvatele domu

Garáž musí být bezpečná pro své obyvatele domu, zejména, pokud jsou v něm malé děti, které jsou velmi zvídavé.  Sekční garážová vrata mají ochranu prstů v oblasti sekčních panelů a vsunutí ruky zabrání boční zárubně. Dvojité pružiny zamezí nečekanému pádu vrat, pokud dojde k prasknutí jedné z pružin. Větší bezpečnost vám zajistí také bezdotykové světelné závory. 
 
Nepodceňujte zabezpečení garáže. Nechcete-li do ní montovat autonomní systém na hlášení požáru, nezapomeňte do ní alespoň umístit hlásiče požáru, které vás včas varují před možným nebezpečím.