MagazínHliníkový nebo ocelový přístřešek. Který je pro vás lepší?

O obou materiálech jsme napsali již mnoho. Známe jejich možnosti, vlastnosti a výhody. Pokud jste se rozhodli pro stavbu přístřešku pro auto, která varianta je pro vás ideální? Vždy závisí na osobních preferencích, místě umístění a budoucím využití. Pojďme si je navzájem porovnat.

Síla a odolnost

Na první pohled se dá tušit, že hliníkový přístřešek vyniká svojí lehkostí. Konstrukce byla očesána jen na to nejdůležitější. Je elegantní a jednoduchá. Nabídne nízkou hmotnost a snadnější montáž. Nic ale neztrácí na své odolnosti. Každý prvek je navržen, aby odolal náročnému počasí v podobě silného deště či větru. Vše díky kvalitnímu zastřešení z plného lexanu.

Naproti tomu je ocelový přístřešek výrazně robustnější. Bytelná konstrukce a zastřešení zaručují dostatečnou nosnost. V našich podnebných podmínkách se nemusíte bát náročné zimy. Přístřešek si poradí i s větší sněhovou pokrývkou. Navíc ho můžete umístit na opravdu větrná místa.

Projděte si nabídku ocelových přístřešků pro auto 

Životnost

Eloxovaný hliník versus pozinkovaná ocel. Oba materiály se zbavily náchylnosti ke korozi a přírodním nástrahám. Díky tomu si svůj lesk zachovají po dlouhou dobu. Navíc s nimi není taková práce. Snadná údržba z nich vytváří velmi vděčné pomocníky. Hliníkový materiál je odolný vůči mechanickému poškození. Ocel v tomto směru může trochu ztrácet. Drobné škrábance od větviček keřů se mohou projevit.

Variabilita

Hliníkové přístřešky nabízejí daleko širší nabídku. Rozměry, barevný odstín i celkový design závisí na vašem výběru. Můžete vybírat z různých typů zastřešení. Stavbu přikotvit ke zdi či nechat volně stojící. Případně zvolit variantu pro více automobilů. Nemusíte se omezovat ve výšce konstrukce. Pokud disponujete větším vozem, například dodávkou či karavanem není problém vytvořit adekvátní rozměr.

Ocelový přístřešek má většinou klasický tvar s plochou střechou. Rozměr konstrukce určuje, kolik nosných sloupů zvolíme. Mezi ně se dá umístit vlnitý plech či stěna ze dřeva a celý prostor ještě více uzavřít. Jedná se o velmi oblíbenou variantu. Vytváříte kryté místo, které chrání automobil před opravdu náročným počasím. Přístřešek pak může sloužit i k úschově zahradního náčiní, dřeva či jako zahradní posezení.

Cena

Variabilita se pozitivně odráží v pořizovací ceně. Vždy naleznete variantu, která vám bude finančně vyhovovat. Ať se jedná o ocelový či hliníkový přístřešek. Navštivte naši nabídku, vyberte si svůj produkt a pošlete nám nezávaznou poptávku. Vytvoříme vám cenu zcela na míru vašim přáním.

Inspirujte se při výběru hliníkového přístřešku pro auto