MagazínHliníkové stavby na terasu restaurace či kavárny

​​​​​​​Atypické rozměry, různé druhy zastřešení, posuvné stěny a dokonalé stínění. Při výběru hliníkové zahradní stavby máte široké možnosti, jak vytvořit dokonalý prostor i pro nejnáročnějšího zákazníka. Svoji restauraci či kavárnu můžete rozšířit o elegantní pergolu, přístřešek nebo zimní zahradu.

„Pojďme si sednout někam na zahrádku“. Oblíbená věta každého, kdo rád tráví letní dny v obklopení přátel, přitom usrkává ze svého oblíbeného nápoje. Hezký venkovní prostor je u restaurací a hospod stěžejním prvkem závěrečného hodnocení návštěvníka. Pokud máte u svého podniku terasu či volný prostor, nic vám nebrání ho ozvláštnit o zajímavou stavbu.

Hliník je jednička

Již v nadpisu zmiňujeme hliníkový materiál. Naše přesvědčení, že se jedná o ideální volbu, má hned několik důvodů. Ušetří vám starosti s údržbou. Každý den v gastronomickém průmyslu je náročný, a proč si přidělávat vrásky s péčí o pergolu. Hliníkový materiál netrpí korozí, odolá mechanickému poškození a zvládne náročné počasí. Svůj lesk si zachová po dlouhá léta, aniž byste ho museli speciálně ošetřovat. To samé platí o zastřešení. Ať si již zvolíte jakýkoliv typ, vždy získáte vytouženou kvalitu a maximální ochranu všech hostů.

Zvolte si variantu dle přání. Hliníkovou zahradní stavbu je možné přizpůsobit terase atypických tvarů i touze zastřešit opravdu velký prostor. Konstrukci je možné vytvořit zcela na míru vašim přáním. Máte na výběr ze široké nabídky typů a provedení. Pergola či zimní zahrada bude vypadat dobře i na balkoně ve vyšším patře.

Zajímavý přístřešek

Hliníkové přístřešky je možné zvolit volně stojící či přikotvené ke zdi. Série Milano nabídne zajímavý vzhled sedlové střechy, kterou doplňuje kvalitní výplň z polykarbonátu. Tu si můžete zvolit v čiré, kouřové nebo mléčné variantě.

Hliníková pergola

Při volbě pergoly máte neomezené možnosti. U rozměru nemusíte dělat kompromisy, hliníkový profil lze vytvořit zcela na míru. Naopak. Pergoly v nadstandardních rozměrech jsou vzdušné a velmi populární. Konstrukce byla očesaná jen na to nejnutnější. Jednoduchý tvar odpovídá na moderní trendy.

Ať si zvolíte pergolu série Pollard s polykarbonátem nebo Pollux s elegantním sklem, vždy získáte dokonalou ochranu a stavbu, kterou si budou zákazníci pamatovat. Oba produkty jsou výroby značky Hobbytec. 

Zimní zahrada

Od pergoly je krůček k zimní zahradě. Konstrukci stačí obohatit o boční stěny z bezpečnostního skla. Nabídka potěší každého majitele nápadité restaurace. Široká nabídka vám dává možnosti kombinovat. Stěny mohou být posuvné i napevno připevněné. Zároveň lze zvolit variantu se sklem v rámu i bez rámu. Především druhé řešení je velmi elegantní a nadčasové.

Bioklimatická pergola 

Tzv. bioklimatické stavby si zaslouží speciální pozornost. Pro restaurace či kavárny se jedná o ideální objekt, který vynikne svým vzhledem, ochranou a funkčností. Jeho krása tkví v zastřešení. Otočné lamely reagují na každé počasí. Za slunných dní se otevřou do takové polohy, aby žádného hosta nerušily přímé slunenční paprsky. Déšť jsou schopny ihned rozpoznat a uzavřít se. Jsou řízeny speciálním čidlem, které reaguje na vodu. 

V nabídce Hobbytec naleznete širokou nabídku bioklimatických pergol. Ty můžete obohatit o boční zasklení a vytvořit zimní zahradu se stejnými vlastnostmi.