MagazínInvestice do kvality a bezpečí

Hliníkový plot se pomalu stává žádaným standardem dnešní doby. Vzhled a kvalitní zpracování rozhodují. Co je však třeba vědět při jeho výběru a jak se liší od ostatních typů?

Pořídit si okolo domu nebo zahrady hliníkový plot rozhodně není vyhazování peněz. Jedná se o kvalitní a cenově dostupné zabezpečení pozemku.

Rozdíly mezi materiály

Alu ploty jsou ze všech typů rozhodně nejdražší. Než začnete uvažovat nad dřevěnou či dokonce drátěnou variantou, měli byste si uvědomit hlavní výhodu plotu z hliníku. Dobře provedené alu ohraničení může klidně vydržet i padesát šedesát let bez toho, aniž by bylo nutné přistoupit k rozsáhlejším opravám. Dřevěný plůtek budete muset pravidelně natírat nejen barvou ale i ochrannými prostředky. 

Hliníkové ploty a brány jsou nejvyšší ze všech tradičních variant a z dlouhodobého hlediska se rozhodně vyplatí nejvíce.

Co ovlivňuje ceny alu plotů?

Hlavním kritériem, které ovlivňuje cenu, je rozhodně jejich délka a velikost. Z logiky věci oplotit menší pozemek stojí mnohem méně, než vybudovat hráz okolo rozlehlé parcely. Dalším aspektem, který může ovlivnit celkové náklady, je složitost celé konstrukce. I drobnosti jako je například druhá branka dokáží celou stavbu prodražit.

Pořiďte si plot u nás

Z našeho ceníku zjistíte, že naše produkty patří mezi nejlevnější, které si můžete na našem trhu koupit a přitom si drží vysokou kvalitu.