MagazínGrilování pod zahradní pergolou

Jarní měsíce již zaklepali na dveře a ty letní se kvapně blíží. S nimi doba spojená s nekonečnými večery ve společnosti přátel a dobrého jídla. Grilování již několik let patří k českému koloritu. Jak si k tomu vytvořit dokonalé podmínky a nespoléhat se pouze na přírodu? Pomůže pergola.

Venkovní grilování již neodmyslitelně patří k letním dnům. Proti se však často staví déšť či silný vítr. Právě nevyzpytatelnost počasí může zkazit naplánovanou sobotní idylu. Na to je třeba se připravit.

Pokud přemýšlíte, jakou stavbou zkrášlit a hradu a zároveň jste milovník grilování, rozhodně volte dřevěnou či hliníkovou pergolu. Její konstrukce zajišťuje dokonalou ochranu před nepřízní matičky země, zároveň díky své otevřenosti poskytuje dokonalý kontakt s přírodou.  

Dřevo pro romantiky

Masiv je stále tím nejvěrnějším materiálem pro zahradu, a to především pokud jste milovníkem opravdové přírody a svoji skalku upravujete den co den. Dřevěná pergola je v tomto případě jedinou možností.

Vyniká především svým designem a variabilitou. Její vzhled musí přesně pasovat k okolí, v tomto směru je dřevo zcela univerzálním materiálem. Můžete si tak vytvořit stavbu těsně připojenou k domu, případně se od něho více odpoutat a nosné sloupy posunout více do prostoru. Konstrukce je zastřešena polykarbonátem. Ten zajišťuje vysokou odolnost i vůči pokrývce sněhu či silnému dešti.

Podívejte se na nabídku dřevěných pergol v nabídce Hobbytec

Hliník pro praktiky

Tento typ materiálu předurčuje pergolu k daleko širšímu využití. Zatím o dřevěnou variantu musíte neustále pečovat, tak hliník je zcela bezúdržbový. Vyniká dlouhou životností a je možné s ním zacházet svépomocí. Díky tomu si stavbu můžete typizovat dle vašich potřeb. Zatímco v létě bude plnit klasickou funkci, tedy chránit gril a vaše přátelé před špatným počasím, v zimě může být využita jako přístřešek pro automobil. Fantazii si meze nekladou.

Vzhledů a možností designu je v tomto případě nepřeberné množství. Tak například tzv. baldachýnové hliníkové pergoly jsou opravdu nadčasovým řešením, které dokonale zaujme každého kolemjdoucího. Další možností je využít k zastřešení markýzu a vytvořit tak možnost kdykoliv střechu otevřít a naplno ochutnat sluneční paprsky či čistotu modrého nebe. V tomto případě tak můžete dokonale žít s okolní přírodou.