MagazínGaráž pro bezpečnost i pohodlí

Hlavní výhodou parkování automobilu v garáži je relativní zabezpečení auta i jeho příslušenství v garáži, což vede jistě k prodloužení celkové životnosti vozu.

28.4.2017
 
Hlavní výhodou parkování automobilu v garáži je relativní zabezpečení auta i jeho příslušenství v garáži, což vede jistě k prodloužení celkové životnosti vozu.
 

Bezpečná garáž 

Aby garáž byla bezpečným přístřeškem pro auto, je potřeba opatřit garážová vrata kvalitním zámkem, který je vhodné doplnit také kamerovým systém. Jestliže je garáž součástí domu, lze mnohdy snadno překonat vstupní dveře a pohodlně vejít do domu. A pokud je garáž ve větší vzdálenosti od domu, její kvalitní uzamčení a kamerový systém, může mnohé nenechavce odradit.
 

Pohodlí především

S kvalitním systémem zamykání dveří souvisí také pohodlí. Jestliže si potrpíme na komfort, nebude se nám chtít při každém vjezdu či výjezdu z garáže otvírat garážová vrata ručně. Může se pak snadno stát, že z lenosti necháme stát vůz mimo garáž, což se nám nemusí vyplatit. Zajímavějším a komfortním řešením je dálkové otvírání garážových dveří.
 

Garáž a její výhody

Oproti přístřešku na auto má garáž nespornou výhodu v možnosti uskladnění nářadí potřebného pro provoz automobilu, zahrady i domácnosti. Takže garáž může fungovat také jako dílna. Z těchto důvodů je vhodné pořídit garáž dostatečně velkou, abychom kolem auta mohli pohodlně chodit a bychom jej při práci v garáži-dílně nemuseli přeparkovat ven.
 

Co při pořizování garáže neopomenout

Teplo v garáži je příjemné, ale není tak nutné, jako perfektně vyspádovaná podlaha. Jestliže se nám na podlaze v garáži bude zdržovat voda stékající ze zaparkovaného vozu, zvyšuje se celková vlhkost v garáži, což neprospívá autu a potažmo celému prostoru garáže. Vyspádovaní podlahy s odvodem vody do kanálu, je tedy nutností.
 

Doporučení:

Při plánování garáže nezapomeňme na dostatek denního světla, osvětlení, elektrických zásuvek, přívod vody a efektivně naplánované úložné prostory.