MagazínGaráž nebo přístřešek? Záleží na financích

Garáž vyniká pohodlím a bezpečností. Přístřešek pro auto vás uchvátí svojí designovou stránkou, pořizovací cenou a účelností. Každá stavba má své výhody i zápory. Ideální variantou kombinace obou. Ovšem pro co se rozhodnout, pokud jsou naše finance značně omezené?

Automobil je dnes běžnou součástí domácnosti a parkovací místo nezbytností. Každý vůz potřebuje ochranu, přístřešek pro auto a garáž v tomto směru slouží dokonale. V čem se liší? 

Alchymie s počasím 

Přístřešek pro auto se dávno zbavil mýtů o své ochraně. Moderní technologie při výrobě zajistí dostatečnou odolnost vůči dešti, sněhu, horkým teplotám a UV záření, které je příčinou blednutí laku. Ano, to vše zvládne i garáž. Proč tedy přístřešek? V tomto směru se výhodou může stát, že zde auto netrpí na výkyvy teplot. Nedochází tak například ke kondenzaci vodních par, vzduch stále proudí kolem a vše rychleji vyschne. Nedojde tak k rezavění. 
 

Vzhled

Pokud se garáž stane součástí domu, jedná se o velmi praktickou variantu. Z jejího interiéru je přímý přístup do obydlí, čímž je zajištěno maximální pohodlí po uživatele. V takovém případě se však garáž stává mírně utopeným prvkem. Naproti tomu široká nabídka přístřešků umožňuje vytvořit opravdu zajímavá řešení, která architektonicky obohatí vzhled celého místa. Jedná se například o ocelové provedení nebo přístřešek v atypických rozměrech. 
 

Cena na závěr 

Garáž není nafukovací. Pokud si svojí vybudujete svojí variantu a postupem času si pořídíte druhé a třetí auto, případně karavan nebo minivan, nezbyde prostor pro jejich parkování. Přístřešek je zdaleka levnější variantou, kdy se pořizovací cena pohybuje již od několika tisíc korun. Navíc je zcela variabilní a je možné ho přestěhovat na jiné místo. 
 

Samotná montáž je velmi snadná a zabere několik hodin, a to některé typy se dají vybudovat i svépomocí. Tím ušetříte další finanční prostředky za vlastní realizaci. Konstrukci a celkové provedení lze upravit dle vašich potřeb. Vytvořit místo pro více aut velkých rozměrů není žádný problém. 

Vyberte si ze široké nabídky garáží v různých provedeních