MagazínGaráž na motorku

Jste milovníci jedné stopy a přemýšlíte nad tím, že si pořídíte garáž na motorku? Podívejte se s námi, proč je to dobrá volba a jakou vybrat.

Jste milovníci jedné stopy a přemýšlíte nad tím, že si pořídíte garáž na motorku? Podívejte se s námi, proč je to dobrá volba a jakou vybrat.

Zatímco v případě automobilů není velký problém nechat ho parkovat kdykoliv venku, u motocyklů už ano. Déšť, ale i další rozmary počasí se mohou negativně podepsat jak na jejím vzhledu, tak hlavně na technickém stavu. A to je důvod, proč je garáž na motorku v podstatě nezbytností.

První možností, jak ji pořídit, je koupě nebo pronájem garáže v rámci městských garážových kolonií, nebo ji zaparkovat v garáži u vašeho domu. Ne vždy je to ale možné, a to hlavně s ohledem na dostupnost volných garáží, nebo nedostatek prostoru uvnitř garáže...

Naštěstí existují i jiná řešení, která můžete zvolit. Jaká to jsou? Betonová, plechová nebo plachtová garáž na motorku, z nichž si každý typ stručně představíme:


Jste nároční? Právě vám je určena betonová garáž

První možností, na kterou se podíváme, je to, že si garáž necháte jednoduše postavit, nebo si ji rovnou postavíte sami. Zděná ani dřevěná varianta však není ekonomicky příliš výhodná, nehledě na čas, který stavba zabere. I proto je lepší využít jiné garáže na motorku. Pokud stále hledáte řešení, zkuste betonové garáže. Jedná se o stavbu pomocí modulů, která je nejenom rychlá, ale i nenáročná, pořád je však třeba počítat s vyššími pořizovacími náklady.

Stavba pak spočívá v přivezení hotového betonového modulu na místo určení a jeho osazení na patky či základové pásy. Už během hodiny či dvou tak máte garáž připravenou. Mezi hlavní výhody tedy nepatří ani tak cena, jako:
  • Rychlost stavby, mobilita
  • Možnost umístění kamkoliv
  • Odolnost a dlouhá životnost
  • Pestrý výběr variant a příslušenství


Zlatá střední cesta? Plechová garáž na motorku

Druhou možností, jak ochránit či zazimovat motocykl pak je pořízení plechové garáže, které jsou dnes velmi žádané především pro nízkou cenu.  Zároveň jsou rovněž mobilní a prakticky okamžitě připravené k užívání. Zkušený kutil navíc zvládne montáž i svépomocí.

Řešení dostupné všem? Plachtová garáž na motorku

Zdaleka nejjednodušší a cenově nejvýhodnější je však pořízení obyčejné plachtové kůlny/přístřešku. Jedná se totiž o ideální garáž pro motorku. Svépomocí ji smontujete už za hodinu a půl, po demontování ji můžete jednoduše převést sebou na chatu, kde může sloužit jiným účelům. Kvalitní plachtové garáže mají navíc ochranu proti UV záření, které chrání vnitřní prostor před přehříváním a tím pádem i citlivé části motorky - kožené sedlo - před poškozením vlivem tepla...