MagazínBetonová, plechová či dřevěná garáž

Dřevo, plech nebo beton? Tuhle zásadní otázku si zřejmě položí každý, kdo pořizuje garáž. Každý z nás má nějaké preference a něčemu dává přednost. Co a kdy je tedy lepší?

Za nejtrvanlivější materiál považují mnozí beton. Proto je tento typ garáže velice oblíbené. Důvod? Především jsou betonové garáže z jednoho kusu včetně podlahy, což podstatně rozšiřuje jejich možnosti. Nepotřebujete k jejich instalaci základové desky, klidně se objedete jenom se základovými pásy. Zároveň skutečnost, že se jedná o jeden kompaktní kus, vám dává možnost garáž kdykoli někam přemístit podle vaší aktuální potřeby. 

Betonová garáž navíc splňuje vysoké nároky, je možné bez potíží zajistit její správné odvětrávání a samozřejmě klima potřebné k uložení vozu. Zkrátka se této možnosti parkování nedá víceméně nic vytknout. 

Podívejte se na video o výhodách betonové garáže

 
 

Dřevěná garáž

Pro milovníky přírodních materiálů je ideální dřevěná garáž. Výhodou je ve srovnání s betonovou variantou nižší pořizovací cena vzhledem k nabízeným rozměrům. A ačkoliv doporučujeme dodávku včetně montáže, lze sestavit garáž i svépomocí. Navíc se perfektně hodí ke stavbám ze stejného materiálu jako jsou chaty nebo chalupy.

Dřevěná garáž v nabídce Hobbytecu

 

Plechová garáž klasická i s omítkou

Kromě toho existuje i možnost využití plechové garáže, která vyniká stejnými podmínkami jaké jsou v betonové verzi. Hlavním kritériem je v tomto případě ale bezesporu nízká cena. Ta začíná okolo deseti tisíc u nejlevnějšího řešení bez barevného lakování. Další přednosti jsou také v rychlosti a jednoduchosti montáže i následného přesunu z jednoho místa na druhé.
 
Montovaná plechová garáž v nabídce Hobbytec
 
 

Více z kategorie: Garáže