MagazínElektrické krby jako součást moderního interiéru

Co dnes nesmí chybět v moderních interiérech? Mezi hlavní součást patří elektrické krby. Jaké mají výhody a proč si je pořídit? Podívejme se společně na hlavní důvody.

Co dnes nesmí chybět v moderních interiérech? Mezi hlavní součást patří elektrické krby. Jaké mají výhody a proč si je pořídit? Podívejme se společně na hlavní důvody.

V čem jsou vlastně elektrické krby tak výjimečné a tak unikátní? Mohou být využity v jakémkoliv interiéru. Tedy nejenom v domech, ale i bytech. Jsou výhradně na elektřinu, takže neprodukují žádné spaliny, které by bylo nutné odvádět. Elektrický krb si tak může pořídit i člověk, který bydlí v bytě a klasický krby si tak jednoduše nemůže pořídit.


Elektrické krby nabídnou dokonalou iluzi ohně

Elektrické krby zároveň nabídnou dokonalou iluzi ohně. Pro toho, kdo nechce nebo nemůže mít klasický krb, jsou elektrické krby skutečně dokonalou náhradou. Ty lepší nejenom že dokážou velmi dobře napodobit efekt hoření dřeva, ale vytváří ještě efekt mihotavých plamenů, případně na pozadí zobrazují horké uhlíky. Ty nejlepší elektrické krby na trhu dokonce mohou nabídnout zvukový doprovod imitující hoření a praskání ohně.


Elektrický krb je stylovým topidlem

Není to jenom designový efekt, který může elektrický krb přinést. Mají také praktické využití. Dokáží vytvořit také takzvané sálavé teplo. Díky tomu se mohou hodit jako sekundární vytápění, které se plně vyrovná mnoha přímotopům. Ty navíc strčí do kapsy právě z důvodu již zmíněného modernějšího designu.

Potěší také celková praktičnost

Když jsme zmínili srovnání s klasickým přímotopem, můžeme něj ještě zůstat, jelikož elektrický krb si zachovává řadu podobných vlastností. Řadí se sem například:
  • Přenositelnost – krb lze jednoduše umístit kamkoliv
  • Snadné zapojení – připojení do elektrické sítě
  • Snadní ovládaní – pomocí regulátoru
Podíváme-li se i na další praktické vlastnosti, je dobré se opět dotknout výhod dražších modelů. Ty umožní třeba ovládání na dálku, a to třeba rovnou prostřednictvím chytrého telefonu.

Lákavé ceny

Poslední výhodou, a vlastně také důvodem, proč si elektrický krb domů pořídit, je i příznivá cena. Zvláště, pokud zohledníte fakt, že do svého domu nebo bytu, ale třeba i na chatu nekupujete jenom designový doplněk, ale něco, co dokáže interiér i vytopit. Ideální třeba v chladnějších jarních, nebo podzimních dnech, kdy se ještě nevyplatí zapínat klasické centrální topení.