MagazínDvě auta v rodině - jak zajistit levné kryté parkování

Pořídili jste v rodině druhé auto, ale pro jedno z nich či rovnou obě dvě vám chybí kryté parkování? Přečtěte si tento článek a zjistěte, jestli se vám více vyplatí garáž anebo přístřešek na auto.


Pořídili jste v rodině druhé auto, ale pro jedno z nich či rovnou obě dvě vám chybí kryté parkování? Přečtěte si tento článek a zjistěte, jestli se vám více vyplatí garáž anebo přístřešek na auto.

K dobrému technickému stavu vozu přispívá také jeho garážování. Stavba zděné garáže je pro mnohé finančně i časově náročná, o něco více v případě, že se jedná o garáž rovnou pro dvě auta, po jaké alternativě se tedy poohlédnout?

Betonové garáže

Pokud hledáte řešení, které bude nejvíce připomínat klasickou zděnou garáž, právě vám je určena betonová garáž, která je i ve variantě pro dva automobily zpravidla levnější, navíc mobilní a připravená k použití během pár hodin, maximálně jednoho dne. Betonové garáže jsou totiž tvořeny z modulu, který je dovezen a jeřábem osazen na určené místo. Není tedy dívu, že jsou betonové dvojgaráže žádané. V případě nižšího rozpočtu dobře poslouží také montovaná garáž.

Přístřešek pro auto

Přístřešek pro auto představuje moderní způsob zajištění krytého stání. A zajišťuje především ochranu před nepřízní počasí.

Kromě atraktivního vzhledu zaujme především nízkou pořizovací cenou a širokým výběrem provedení, v nabídce tak najdete dřevěné, ale i levné hliníkové přístřešky na auto k montáži svépomocí. S různými druhy střešní krytiny, rozměry a doplňkovým příslušenstvím. Řada modelů umožňuje vzájemné spojení do různě uspořádaných sestav, takže lze jednoduše vytvořit přístřešek pro dvě auta, případně celou firemní flotilu.

Kombinace obojího?

Váháte, jestli přístřešek, nebo garáž? Pořiďte si garáž s přístřeškem. Například tak můžete dražší automobil parkovat v garáží, zatímco druhý, zase levnější či menší zase pod přístřeškem. Případně zaparkujete tam, kde je to pro vás zrovna pohodlnější. Jedná se tedy rovněž o dobré řešení v případě, že pořízení druhého vozu plánujete teprve v budoucnu. Do té doby tak můžete parkovat v garáži a přístřešek využívat jako náhradu za chybějící pergolu, případně krytý skladový prostor.