MagazínHarmonogram stavby na klíč

S rodinou toužíte po vysněném bydlení, ovšem váš rozpočet je značně omezený. Jak nalézt dobrý kompromis mezi cenou a výslednou kvalitou. V tomto směru se často rozhodujeme, zda stavbu svěřit profesionální firmě či se do budování pustit svépomocí. Co se tedy vyplatí více?

Svépomocí či se spolehnout na profesionální firmu. To je ta hlavní otázka. Většina lidí s ohledem na svůj rozpočet volí první variantu. Ta se v každém případě peněžně vyplatit nemusí. Obě možnosti však nemusí být špatné. Pojďme se podívat, jaké jsou pro a proti.
 

Z kvalitního projektu montovaného domu lze vypočítat, na kolik vyjde metr čtvereční stavby. Pokud stavíte svépomocí, škrtněte si výdaje za řemeslníky. Teď se však musíte připravit na několik let dřiny. Tímto se tak vzdáváte volného času, koníčků, společného času s rodinou a nakonec i zdraví a psychické kondice. Ve výsledku se tak tato varianta vyplatit opravdu nemusí, navíc je možné, že budete bydlet až za pár let od zahájení.

S volbou stavby na klíč vám odpadají opravdu veškeré starosti spojené například s zařizováním stavebního povolení a vytváření celkového projektu. Na vaše bedra padají pouze radosti spojené s výběrem interiéru a celkové podoby. Navíc je možné bydlet již v řádu několika měsíců. 
 

Podívejte se na časový harmonogram stavby mobilního domu
 

Prohlédnout PDF KATALOG MONTOVANÝCH DOMŮ