MagazínDřevník - váš pomocník na zimu

Příprava na zimu právě probíhá a uskladnění dřeva je nedílnou součástí procesu. Romantické večery u praskajícího ohně miluje každý z nás. Jak však udržet přírodní materiál ve vytouženém suchu? Dřevník je jednou z variantou, a hned tou nejtypičtější. Jak si vybrat ten správný?

Pokud nedisponujete dostatkem místa uvnitř budovy, je nutné sáhnout po venkovní variantě. A v takovém je suché dřevo často menším zázrakem. Jednou z variant je volba dřevníků. Ten zvládne nejen udělat pořádek při uskladnění tohoto přírodního materiálu, ale zároveň zajistí jeho vysušení. Navíc se jedná o lehkou a odolnou stavbu, kterou můžete umístit kamkoliv bez předchozích úprav. 

Široký výběr materiálu

Kovová varianta je klasickou. Masivní konstrukce neobsahuje žádné tepelné spoje, je stabilní a pevná. Tento typ využívá tzv. komínového efektu, kdy je podlaha objektu umístěna nad zemí, což umožňuje proudění vzduchu a zajistí tak lepčí vysychání dřeva. 

U kovového modelu dřevníku si nejprve pořídíte základní modul a postupně můžete přidávat další části, a to dle vašich požadavků. Nejste tak ničím omezeni. Zároveň můžete sáhnout po variantě s otevřenými stranami nebo je naopak plně uzavřít. Jednoduchou montáž zvládne každý, a to i bez jakéhokoliv nářadí a manuální zručnosti. 

Hodně muziky za nízkou cenu

Pořizovací cena dřevníků neboli stojanů na dřevo je velmi nízká a pohybuje se okolo několika tisíc korun. Materiál je však v těch nejlepších rukou a zcela chráněno před nepříznivým počasím. Stojany bývají opatřeny odolnou polyesterovou plachtou, která udržuje dřevo suché a vždy připravené k okamžitému použití. Ocelový rám přidává na stabilitě. 
 
Podívejte se na nabídku stojanů na dřevo