MagazínDřevěný nebo hliníkový altán?

Zahradní altán je klasikou romantického filmu a místem pro dokonalou relaxaci při sobotním odpoledni. Jaký materiál zvolit při jeho výběru? Pokud vybíráme mezi hliníkovou a dřevěnou variantou nemůžeme se splést. Obě řešení mají své kouzlo a potěší každého. Jejich odlišnosti vycházejí z funkčnosti a možnostech zpracování. Na co si tedy dávat pozor?

Ještě předtím, než se pustíme do zásadní otázky, který materiál zvolíme, ujistěme se o výběru toho nejkvalitnějšího výrobce. Zahradní altán stojí volně v prostoru a po celý rok je vystaven nepřízní počasí. Konstrukce si tak přijde na své a nechceme ji přeci po krátkém čase měnit.

Zahradní altán ze dřeva

Dřevo miluje každý. Jeho vzhled a originalita jen doplňují jeho přírodní povahu. Navíc zapadne do jakéhokoliv prostředí. Vyčnívá svou univerzalitou a bude se vyjímat v moderně i tradičně řešené zahradě.

Výběr zahradních altánů v nabídce Hobbytec


 
U dřeva slova o kvalitě platí dvojnásob. Na rozdíl od umělých materiálů na něm může být vidět stárnutí. Z toho důvodu je třeba o něj pečovat a pravidelně ho natírat ochrannými prostředky. Za to se nám odvděčí dlouhou životností.

Hliníkový altán

Hlavní předností altánu z hliníku je jeho moderní design a kvalitní provedení. Konstrukce je navíc doplněna o zastřešení z polykarbonátu. To je odolné vůči UV záření i mechanickému poškození. V zimě se navíc nemusíte obávat sněhové pokrývky, i na to je při výrobě brán zřetel.

Zvolte si zahradní altán dle svého gusta


 
Oproti dřevu má nespornou výhodu, a tou je snadná údržba. Jako zástupce umělých materiálů netrpí na korozi a odpuzuje plísně, mechy i další nečistoty. A tak s ním není žádná práce, a i přesto vám může sloužit po dlouhá léta.