MagazínMaximální bezpečí i rukopis přírody

Hledáte vhodnou garáž do míst, kde by mohly moderní prvky působit velice rušivě? Výbornou možností jsou dřevěné garáže. Například na venkově u rustikálních staveb by jiné alternativy vypadaly nevkusně.

UV záření, déšť či kroupy. To vše může nenávratně poškodit lesk vašeho auto, proto je třeba vždy myslet na místo, kde svého miláčka ukrýt. Volba dřevěné garáže je rozhodně dobrým rozhodnutím. Tento typ stavby dokonale zapadne do okolní přírody a přitom nabízí maximální ochranu. Je obvykle vybaven dvoukřídlými dveřmi pro bezproblémový vjezd

Tip na alternativu: Dřevěný přístřešek na auto

Asfaltový šindel jako ideální střecha

Určitě vás bude zajímat, jakou ochranu dřevěná garáž poskytuje. Především jde o to, že střechu pokrývá asfaltový šindel. Jde o lehký materiál, který objekt nijak nezatěžuje, a to ani v případě, že napadne opravdu velká vrstva sněhu.
 
Prezentace: dřevěné garáže na jedno i dvě auta:
 

Dokonce i v oblastech, kde jsou třeba pravidelně napadané sněhové vrstvy skutečně velké jako například v Kanadě. I tam mají s asfaltovým šindelem opravdu výborné zkušenosti. Vydrží téměř všechno. Dále jsou garáže vybaveny okny s dvojitými skly.

Stabilní podklad je nutností 

Důležitým aspektem je také výběr toho správného dřeva. Nejčastější volbou je severská borovice nebo smrk skandinávské kvality. Oba typy vykazují vysokou kvalitu a maximální životnost.

A jak dřevěnou garáž ukotvit? Ideální je připravit pro stavbu podklad v podobě betonové desky nebo betonových kostek. Samozřejmě je nutné garáž stavět na rovném a zcela pevném podkladu. Tak je možné docílit stability a co největší bezpečnosti. 

Více z kategorie: Garáže