MagazínDomek na zahradu - možnosti a realizace

Přestože zahradnická sezona se chýlí ke konci, na pořízení zahradního domku není ani s nadcházejícím podzimem pozdě. Zahradní domek nemusí sloužit jen k uskladnění nářadí. Větší domky lze využít navíc i k příležitostnému přespání. Jsou ideální volbou k relaxaci, odpočinku k rekreačním účelům nebo ustavení v zahrádkářských koloniích.

Přestože zahradnická sezona se chýlí ke konci, na pořízení zahradního domku není ani s nadcházejícím podzimem pozdě. Takový dřevěný zahradní domek nemusí sloužit jen k uskladnění nářadí. Větší domky lze využít navíc i k příležitostnému přespání. Jsou ideální volbou k relaxaci, odpočinku k rekreačním účelům nebo ustavení v zahrádkářských koloniích.
 

Typy domků

Zahradní domky jsou vyráběny v mnoha variantách. Mohou být pevně spojeno se zemí, mohou být zateplené nebo bez zateplení. Jsou vyráběny v různých velikostech a jejich užitnou plochu jde rozšířit o verandu nebo terasu. Ideální varianta představuje zahradní domek jako stavebnice. Stavebnicový systém lze smontovat svépomocí. Pokud si na to netroufáte, je možné spolu s domečkem objednat i jeho sestavení. Vše bez nemilých překvapení, které může stavba svépomocí přinést.


Príprava stavby

Stavba domku, malého nebo velkého, není jednoduchá. A není dobré podcenit ji v jakékoliv fázi. Stavba se neobejde bez kvalitní a přesné projektové dokumentace, zemních a výkopových prací, základové desky, odvozu zeminy, úpravy terénu, montáže stavebnicového systému, i. Je mnoho kroků, které musíme udělat, než otevřeme dveře, námi vysněného zahradního domku. Tak proč je nenechat na firmě, která odvede práci se zárukou, na klíč.
 
 

Komfort zahradního domku

Vnitřní pohodlí současných víceúčelových zahradních domů je srovnatelné s většími budovami. Přestože jde o malé stavby, najdeme v nich vše potřebné pro pohodlí. To je pak, pro navýšení komfortu, vhodné doplnit o rozvody elektřiny, vody a příležitostného vytápění.