MagazínDomácí kancelář na zahradě? Proč ne!

Stále častější homeoffice nemusí být omezen zdmi domu. Pokud vlastníte větší zahradu, můžete práci přesunout tam. Stačí si zvolit správnou stavbu. Svoji kancelář můžete umístit do volně stojící zimní zahrady či menšího mobilního domu.

Změna prostředí prospívá efektivitě práce z domu. Pokud si pouze sednete s počítačem k jídelnímu stolu, nezískáte potřebný klid. A proč nepřesunout tyto aktivity na vlastní zahradu? Být v obklopení přírody po celý den není špatný nápad. Zelená barva uklidňuje a čerstvý vzduch podporuje myšlení.

A proč domácí kancelář?

Ať máte vlastní společnost, či jste zaměstnanec, práce z domu přináší řadu výhod.

  1. Žádné dojíždění

Cesta do práce stojí čas i peníze. Proč si tuto část dne nezpříjemnit? Pokud si umístíte kancelář na zahradu, nemusíte se hodiny potit v autě či městské dopravě. Stačí vám pouze přejít kousek přírodou.

  1. Redukce stresu

Stres je největší brzdou efektivity a největší vliv na něj má pracovní prostředí. V domácí kanceláři se nemusíte v ničem omezovat. Více květin nebo hlasitější muzika nikoho nebude rušit. Hlavní je vaše pohodlí.

  1. Symbióza s běžným životem

S domácí kanceláří váš osobní život bude řídit ten pracovní. Získáte daleko více času na rodinu, koníčky a přátelé. A nejen vzhledem k tomu, že ušetříte cestu do práce, domů budete mít zkrátka blíže. Zároveň se často stávají situace, kdy si nosíte pracovní povinnosti domů. Takhle je vždy necháte uzavřené na zahradě.

Za každého počasí

V létě se stačí přesunout na terasu, na větší stůl umístit laptop a zajistit si kvalitní stínění. Za chladných dní už však toto nastavení nemusí stačit. Nabízí se využít služeb některé ze zahradních staveb.

Zimní zahrada je multifunčkní prostor, který rozšiřuje domácnost o další místnost. Lze ji zvolit v mnoha rozměrech a provedení. Stále populárnější je volně stojící varianta, kterou je možné umístit kdekoliv na zahradě. Získáte svůj osamocený kout, kde budete mít maximální klid. I sezónní zimní zahradu je možné využívat téměř po celý rok.  

Rovnou mobilní dům

Mobilní domy jsou trendem a jejich nabídka se výrazně rozrůstá. Dnes je možné si pořídit i menší variantu. Ta nabídne například 25 m², což na domácí kancelář bohatě postačí. Tento typ stavby nezabere na zahradě příliš místa, navíc je jeho montáž rychlá a snadná. Nepotřebujete velké terénní přípravy, dům k vám přijede smontovaný a vám stačí ho umístit na správné místo.

Jedná se o velmi variabilní stavbu, kterou je možné si přizpůsobit zcela na míru. Rozměr, fasáda i tvar závisí na vašich preferencích. Stejně jako vybavení. Mobilní dům může disponovat i menší kuchyní či toaletou. A pokud se v budoucnu rozhodnete pro změnu, je velmi snadné ho přemístit jinam.

Alternativní využití

S mobilním domem či zimní zahradou získáváte alternativní prostor, který je možné využívat více způsoby. Vytvoříte si místo jen pro vás a vaše potřeby. Může tu být posilovna, herní koutek, trucovna, odpočívárna, pokoj pro hosty nebo sklad pro zahradní náčiní.