MagazínDomácí infrasauna má levné provozní náklady

Infrasauny jsou cenově dostupné, nabízí oproti klasické sauně také nízké provozní náklady. Bez problémů můžete infrasauny umístit v interiéru a zvládnete je také sami smontovat.

Infrasauny jsou cenově dostupné, nabízí oproti klasické sauně také nízké provozní náklady. Bez problémů můžete infrasauny umístit v interiéru a zvládnete je také sami smontovat.


Infrasaunu tvoří stavebnice, kterou si přivezete nebo necháte přivézt a během krátké doby ji smontujete a zprovozníte. Stačí vám jen dostatečně volná plocha a přívod do elektrické zásuvky. Pobyt v infrasauně nezatíží váš organismus, je tedy vhodná i pro ty, kdo nemohou navštěvovat klasickou saunu ze zdravotních důvodů.


Podle čeho se infrasauny dělí:

  • Podle počtu osob - nejčastěji najdete na trhu infrasaunu pro jednu až dvě osoby. Na trhu jsou k dostání infrasauny pro šest osob.
  • Podle ohřevu - infrasauny jsou vybaveny keramickým či karbonovým topidlem. Keramická topidla mohou být také světelná red light topidla.
  • Podle materiálu - klasické infrasauny se vyrábí z kanadského jedlovce. Dřevo neobsahuje pryskyřici a nevydává tak žádnou vůni. Dále se využívá cedr. To naopak obsahuje esenciální oleje, které má velmi příjemnou vůni. Cedrové dřevo nemá suky a vypadá tak velmi celistvě.


Podle čeho infrasaunu vybírat?

Infrasaunu vyberte podle toho, pro kolik potřebujeme osob a jaký chceme materiál a samozřejmě podle typu vozidel. Údržba není nijak náročná a je potřeba dodržovat základní hygienické předpisy. Z prostředků můžete používat ty na čištění a impregnaci dřeva.


Náklady na jedno saunování vás vyjdou okolo pěti korun za hodinu. Umístit ji můžete do ložnice, zimní zahrady či do haly. Infrasauna nevytváří páru a tak není potřeba řešit odvětrávání místnosti. Infrazáření prostupuje pokožkou a prohřeje vaše klouby. Proceduru stačí opakovat jednou, zatímco ve finské sauně i několikrát. Infrasauna slouží k prohřátí a detoxikaci organismu. Za 30 minut v ní spálíte 600 kcal. Saunování v infrasauně vás zbaví napětí a stresu.