MagazínCo je zádveří?

Jednoduše. Zádveří je vstup do domu. Může se nacházet za hlavními dveřmi i před nimi. Jedná se o přechod mezi interiérem a exteriérem. Má praktickou i estetickou funkci. Jedná se o část domácnosti, kterou návštěva uvidí jako první. A proto není radno ji podcenit.

Ve výsledku zádveří patří mezi klíčové prostory. Dle moderních přístupů by mělo působit útulně, harmonicky a upraveně. Nesmí být příliš stíněné ani okázalé, mělo by být vybaveno správným nábytkem a dostatkem tzv. čistících zón. Pravidel, jak si toto místo zařídit, je mnoho. Důležitý je všeobecný komfort.

Vstup do domu je vizitkou

Zádveří je místo, kde si estetičnost a praktičnost podávají ruce. Zde vítáte své návštěvníky a zároveň zanecháváte nečistoty z vnějšího prostředí. Zádveří tak často bývá oddělené od domácnosti dveřmi. Díky tomu nevpouštíte do vytopeného domu venkovní zimu či hluk z ulice. Zároveň slouží jako odkládací prostor pro boty, šaty, mokrý deštník i špinavý kočárek.

Zádveří bývá často spojováno s pojmy jako předsíň, vstupní hala či chodba. Jedná se o rozdílné prostory, ovšem pokud nevlastníte větší vilu ve starém uspořádání, máte pravděpodobně vše v jednom. Funkce u zmíněných míst je prakticky stejná. A tomu odpovídá i vybavení. Běžnou součástí se stává botník pro celou rodinu, nevýrazná skříň, designový věšák a další praktické doplňky.

Zimní zahrada jako moderní řešení

Jedná se o stále populárnější variantu. Hliníková konstrukce zimní zahrady je zcela variabilní a lze ji zvolit i v menším rozměru. Získáte prostor, který není přímo součástí domu, ovšem může sloužit jako nová místnost. Při špatném počasí vejdete do jeho prostoru, osušíte se, zujete si boty a již čistí vejdete do domácnosti.

Sezónní zimní zahrady má velmi odolné parametry a zvládne i náročné podmínky. Proto je možné sem umístit nábytek a další nezbytné doplňky. Nemusíte se bát jejich poškození. Svým vzhledem hliníková zimní zahrada vždy zapadne do svého okolí a vy získáte zajímavý architektonický prvek.

Co je závětří

Závětří chrání okolí hlavních dveří před deštěm i větrem. V tomto případě můžete zvolit služeb hliníkové pergoly. Při vstupu do domu s ní získáte vždy dostatek času si najít klíče, zout boty či složit mokrý deštník. Pergolu je možné vybavit bočními stěnami a prostor ještě více uzavřít.