MagazínCo byste měli vědět, než koupíte zahradní trampolínu

Trampolíny jsou jedna z nejoblíbenějších zábav dětí i dospělých. Jsou vhodné pro zábavu i sport. Skákání na trampolíně je aktivita při které se protahujeme, cvičíme a zahříváme své svaly. Při skákání na trampolíně spálíme až 1500 kalorií. Co je před nákupem důležité vědět?

Trampolíny jsou jedna z nejoblíbenějších zábav dětí i dospělých. Jsou vhodné pro zábavu i sport. Skákání na trampolíně je aktivita při které se protahujeme, cvičíme a zahříváme své svaly.  Při skákání na trampolíně spálíme až 1500 kalorií. Co je před nákupem důležité vědět?
 

Co je třeba zvážit před nákupem trampolíny

Díky pořízení trampolíny není potřeba navštěvovat drahá centra nebo atrakce pro chvíli zábavy a dětské radosti. Předtím, než se pustíte do nákupu trampolíny, je potřeba zvážit, jak velký rozměr trampolíny chceme. Velikost trampolíny by se měla odvíjet od velikosti prostoru, kde bude trampolína umístěna.
 
Pro děti je vhodná trampolína s průměrem 3 m. Vybírejte trampolíny s ochrannou sítí. Ochrání dítě nejen před pádem do pružin, ale znemožní pád na zem.  Pokud máte trampolínu umístěnou na zahradě, mohou se pod ni schovávat domácí mazlíčci, ale také malé děti. K zabránění vstupu pod trampolínu pořiďte ochrannou síť. 
 
Důležitým parametrem je stabilita celé konstrukce trampolíny.  Nesmí tedy chybět kotvící sada, žebřík pro snadný vstup, již zmíněná ochranná síť. Zda je vybraná trampolína bezpečná, poznáte porovnáním materiálů.  Levné modely mohou mít horší kvalitu zpracování a tudíž může dojít k vážným úrazům. Ideální je trampolína, která má skákací plochu z neabrazivního materiálu, který je hladký a nezpůsobuje odřeniny. Tyče mají být z materiálu o síle alespoň 1,4 mm.

Důležitá je také nosnost trampolíny. 
 
Trampolíny nakupujte u ověřeného prodejce, který nabízí kvalitní trampolíny a odpovídající příslušenství k trampolínám. Budete tak mít jistotu, že je kompatibilní s vámi zakoupeným modelem. 
 
Trampolína musí být umístěna na rovný povrch. Umístění na povrchu se sklonem má za následek úrazy, ale také kratší životnost trampolíny. Vhodné je položit ji na geotextilní podložku. Dbejte na volný prostor kolem trampolíny alespoň 1 m pro bezpečnost všech.