MagazínCitlivá realizace bioklimatické pergoly

Otevřené stěny pro větší splynutí s přírodou, nadčasová konstrukce v hliníkovém provedení a dokonalá funkčnost díky otočným lamelám. To vše nabízí bioklimatická pergola, která dokonalé ochrání vaše oblíbené místo k posezení, navíc ji můžete využívat za každého počasí.

Bioklimatické pergoly jsou jednou z našich novinek. Rozhodli jsme se rozšířit naši nabídku o tento typ stavby především kvůli jejímu elegantnímu vzhledu a systému větrání pomocí otočných lamel. Ty zajišťují možnost se přizpůsobit chladnému i teplému počasí. V létě je například můžete natočit a ve stejnou dobu bránit nebezpečným slunečným paprskům a zároveň chránit sebe před deštěm.

Elegantní propojení částí zahrady

Naše realizace měla za úkol vytvořit místo pro rodinu, kde by mohla trávit společné chvíle. Zároveň jsme musely zvážit vzhled domu a nabídnutý prostor. Ten je totiž v obklopení přírody a pergola do ní měla perfektně zapadnout.

Tyto požadavky dokonale splňuje bioklimatická pergola v jednoduchém a elegantním designu v hliníkovém provedení. Důraz jsme nechali na výrazných lamelách, které jsou navíc zcela funkční a unesou zatížení až 150 kg/m². Celá stavba je navíc otevřená pro další úpravy a můžeme ji doplnit o boční stěny a místo tak naprosto ochránit před vnějšími vlivy. V tomto případě však pergola tvoří předěl mezi dvěma částmi zahrady.