MagazínČištění skleněných ploch

Jarní úklid bez umytých oken si většina hospodyněk neumí představit, ale umývání oken je jedna z nejméně oblíbených činností. A co když máme zimní zahradu? To je skleněných ploch bezpočet.

Jarní úklid bez umytých oken si většina hospodyněk neumí představit, ale umývání oken je jedna z nejméně oblíbených činností. A co když máme zimní zahradu? To je skleněných ploch bezpočet.
 

Jak umývat okna efektivně

Revoluci v čištění oken nebo jakýchkoliv skleněných ploch představují robotické čističe povrchu skel, oken, zrcadel. Jsou ideálním pomocníkem k čištění obchodních výloh. Robotické čističe povrchů se pohybují lineárně a čištění probíhá ve dvou směrech. Tito roboti se dokážou přizpůsobit různým tloušťkám skel a kromě skel dokážou vyčistit také obklady nebo sprchové kouty, přizpůsobením utěrky čištěnému povrchu.
 

Princip funkce robotického čističe oken

Robotický čistič pracuje podobně jako automatický vysavač nebo automatická sekačka na trávu, ale na rozdíl od nich pracuje ve svislé poloze. Na skleněné ploše se “udrží“ pomocí podtlaku.  Na ovladači je pak potřeba zvolit jednu z předvoleb čištění a robot může začít pracovat.
 

Příslušenství robotického čističe

Součástí čističe jsou návleky s kroužky, dálkový ovladač, náhradní baterie do ovládače, adaptér a šňůra pro zabezpečení přístroje.
 

Čištění robotickým čističem

Před samotným čištěním je dobré zabezpečit robota před pádem přiloženým bezpečnostním lanem. Pak zkontrolujeme nabití přístroje, nasadíme na něj utěrku a můžeme začít čistit. Zapneme čistič, ten začne nasávat vzduch a tím se připevní, přisaje, k čištěnému povrchu.
 

Volba programu

Pomocí dálkového ovládání vybereme variantu programu mytí a robot začne povrch umývat. Po ukončení práce zvukovým signálem upozorní, že je plocha vyčištěná. Po výměně čistící utěrky za leštící utěrku a opětovném naprogramování přístroje na leštění povrchů, začne robot povrch leštit.
 

Údržba přístroje

Robotický čistič oken je prakticky bezúdržbový. Jediné čemu musíme věnovat pozornost, jsou čistící a leštící utěrky, které je možné opětovně vyprat v pračce a následně znova použít. Utěrky lze navíc dokoupit jako běžný sortiment robotických čističů oken.

Tip:

Jak již bylo řečeno, robotický čistič je vhodný na jakékoliv skleněné povrchy a jeho funkce ocení zejména majitelé velkých skleněných ploch. Představte si jakým užitečným pomocníkem je robotický čistič oken v zimní zahradě. Dosáhne i na nesnadno dostupná místa a my můžeme s radostí pozorovat, jak nesnadnou práci vykoná za nás.