MagazínOživte zahradu neobvyklou a funkční stavbou

Venkovní posezení je dnes standardem každé moderní zahrady. Přístřešek nebo pergola doplňuje tvář tohoto prostoru, díky své funkčnosti je neocenitelným pomocníkem. Na výběr je hned několik typů. Máme pro vás pár rád, jaké vlastnosti nepřehlížet.

1) Mobilita je obrovskou výhodou 

Když se řekne hliníková pergola, spousta lidí si představí jednoduchou kovovou konstrukci, kterou lze podle potřeby postavit i znovu rozložit. Samozřejmě, že právě tyto vlastnosti pergoly jsou velmi důležité. Mobilita konstrukce je podstatná. Pokud změníte své územní plány, jednoduše pergolu rozeberete a postavíte jinde. Hliník i jeho konstrukční slitiny jsou lehké. Snadno se tak s jednotlivými prvky manipuluje při přesouvání. 

2) Moderní design oživí zahradu i zaujme sousedy

Ovšem zahradní pergoly z hliníku mohou být i designové. To znamená, že splní náročná kritéria moderní architektury. Zajistíte si například bezpečné stání pro svůj automobil, předzahrádku, posezení v zahradě nebo místo pro děti. Obzvláště moderně působí hliníkové obloukové pergoly. Zároveň je výhoda, že díky výběru barvy lakování si můžete výsledný odstín pergoly přizpůsobit svým potřebám. 

3) Bezúdržbový materiál vydrží roky 

Hliníkové pergoly se dají přidáním dalších podpěr bez potíží rozšířit. Díky tomu může pergola růst souběžně s tím, jak porostou vaše nároky na prostor. Anodizovaný hliník je navíc naprosto bezúdržbovým materiálem. Dlouhé roky vypadá stále stejně a vy se tak nemusíte bát, že ho povětrnostní podmínky jakkoli poškodí.

Oblíbenou střešní krytinou je polykarbonát s UV filtrem, který odolá teplotním výkyvům a je lehčí než sklo, a to až o polovinu. Navíc vyniká výbornou světelnou propustností
 

Videoprezentace hliníkových pergol

Více z kategorie: Pergoly