MagazínCena zahradní stavby

Při plánování zimní zahrady hraje cena zásadní roli. Její výši ovlivňuje zvolený rozměr, skladba doplňků a celkové provedení. Často musíme dělat kompromisy, do kterých se nám nechce. Ovšem lze to i bez nich. Jak?

Krása hliníkové stavby tkví v její jednoduchosti. Konstrukci jsme očesali jen na to nejnutnější a získali tím nesporné výhody. Elegantní vzhled odpovídá moderním trendům, rychlá realizace ušetří váš čas i peníze. Montáž je navíc v naší režii.

Cena dle výběru

Při výběru hliníkové stavby je třeba zvážit řadu faktorů, které vstupují do výsledné ceny. Na našich stránkách naleznete u každého typu orientační cenu za zvolenou velikost. Skladba doplňků je dalším důležitým činitelem. Rozhoduje volba zastřešení. Moderní polykarbonát vychází levněji oproti bezpečnostnímu sklu. Obě varianty lze zvolit v mléčném či kouřovém provedení.

U zimní zahrady svoji roli hrají boční posuvné stěny. Provedení bez skla bez rámu je velmi elegantní, ovšem na investici náročnější. Třešničkou na dortu se může stát stínění, které bude chránit před slunečními paprsky. Svou cestou si jdou bioklimatické pergoly a zimní zahrady se zastřešením z otočných lamel.

Investice nadvakrát

Podzim a zima je nejideálnější čas k výběru zahradní stavby. V chladnějších měsících se může vyrábět konstrukce a na jaře proběhne její montáž. Novou sezónu tak zahájíte pod zimní zahradou či pergolou.

Pokud v současné chvíli nemáte dostatek prostředků pro pořízení zimní zahrady, je možné investici rozdělit nadvakrát. Nejprve si vybudujte hliníkovou pergolu se zvoleným zastřešením. Její služeb si můžete užívat třeba celý rok. Následně stačí ke konstrukci přidat posuvné zasklení. Tím získáte plnohodnotnou zimní zahradu.

Podívejte se, jak probíhá stavba zimní zahrady