MagazínCena hliníkové pergoly

Klasický altán působí romanticky, ovšem jeho vzhled se hodí do specifického prostředí. Naproti tomu pergola nabídne větší variabilitu a její design si poradí s okolím jakéhokoliv typu. Výše její ceny se nese ve stejném duchu. Základní verzi je možné si pořídit již za pár desítek tisíc korun.

Pokud toužíte zastřešit místo před domem a vytvořit dokonalé chráněné posezení, u pergoly máte hned několik možností volby. Současná nabídka zahranuje několik typů, které se dají přizpůsobit zcela na míru. V tomto se dobrým pomocníkem stává hliníková konstrukce. Rozměry jednotlivých částí lze upravit dle potřeby

Stavebnice svépomocí

Montáž pergoly tzv. stavebnicového typu je zcela snadná a zvládne ji i průměrně zručný kutil svépomocí. S nízkou pořizovací cenou tak vytvoříte své vysněné místo. Vlastnosti si přitom nezadají s dražší variantou. Sendvičový polykarbonát použitý pro zastřešení chrání před silným deštěm a díky UV ochraně odolá nebezpečným slunečním paprskům. Základní variantu stavebnicové pergoly je možné si pořídit od 20 000 Kč. 

Pergola na míru

Cenu pergoly lze upravovat dle vašich preferencí a možností. Náklady jsou ovlivněny celkovými rozměry, volbou doplňků a především typem zastřešení. Stále populárnější polykarbonát je oproti sklu levnější variantou, která nabídne všechny potřebné vlastnosti. Snadnou údržbu a dlouhou životnost doplňuje maximální odolnost vůči vnějším podmínkám. Zároveň je vybaven o UV filtr. Ten zabraňuje průniku slunečních paprsků a přehřívání interiéru. 

Luxusní varianta

Pro milovníky luxusu jsou ideální volbou bioklimatické pergoly. Jejich provedení splňuje ty nejpřísnější nároky na vzhled a fukčnost. Otočné lamely použité pro zastřešení se dají kdykoliv otevřít, a to dle potřeby. Celou stavbu lze doplnit o automatické otevírání a další doplňky. Mezi nimi například LED osvětlení, které vytvoří tu správnou atmosféru za každé příležitosti.