MagazínTajemství dřevěného bungalovu

Romantická atmosféra, obklopení zelení, jednoduchý vzhled a přírodní materiály. Bungalov je pro většinu lidí spíše záhadným termínem, případně obecným pojmenováním. Co se tedy ve skutečnosti skrývá za tímto názvem?

Bungalov je přízemní dřevostavba, která má zpravidla obdélníkový půdorys a je doplněná vstupní verandou nebo terasou. Nebývá zvykem, že by se stavěl do patra. Dříve představoval spíše dřevostavbu určenou k rekreaci, ale s využitím moderních stavebních materiálů a technologií, ho není problém obývat celoročně.

Dřevostavba neboli bungalov

Dřevostavby jsou dnes velmi žádaným artiklem. Představují velmi rychlou cestu k vlastnímu bydlení. Jejich pořizovací cena oproti zděné stavbě je také výhodnější a stejně tak následný provoz ekonomičtější, než je tomu u zděné stavby. Pro bungalovy jsou charakteristické lehké konstrukce a efektivní využití veškerého prostoru.

Dřevo je navíc zcela ekologický materiál a právem považováno za obnovitelný zdroj energie. Bungalov v naší nabídce má konstrukci z panelů SIP a v případě demontáže je tento typ domu zcela recyklovatelný. Jednotlivé panely se sestávají z dvou OSB desek, mezi nimiž je dostatečně široká vrstva expandovaného polystyrenu, který slouží jako izolace tepla i zvuku.

Bungalov značky Hobbytec

Námi nabízený bungalov Hobbytec je dispozičně řešen jako 3+1, avšak tyto dispozice lze v případě potřeby změnit. Dům má zastavěnou plochu 88m2 a celkovou užitnou 71m2. To je právě výhoda dřevostaveb, které díky menší tloušťce stěn, poskytují větší užitnou plochu až o 10%.