MagazínBezpečné parkování v garáži

Bezpečnost vašeho plechové miláčka je nadevše. Nic ho tak neochrání jako vlastní garáž, kterou si můžete zařídit dle vlastních představ. Pro absolutní klid je třeba se soustředit především na výběr vrat. Jaké tedy zvolit?

V současné době existují různé typy garáží. Ty hromadné jsou opatřeny systémy vjezdu a výjezdu vozidel, kamerovými systémy, mechanickými zábrannými systémy i fyzickou ostrahou. To je sice hezké, nicméně v mnoha případech to ani zdaleka nestačí. Nejbezpečněji se vaše auto bude vždy cítit v dvojgaráži.

Garážová vrata

Nejdůležitějším prvkem jsou garážová vrata. Z široké nabídky můžeme volit ty ovládané mechanicky či automaticky pomocí elektrického pohonu, nebo se také rozhodnout pro izolovanou variantu. Vrata jsou vyráběna v několika typových provedeních - sekční, křídlová, rolovací, posuvná či výklopná.
 
Podívejte se na nabídku garáži Hobbytec
 

Pořizujete si vrata do garáže

Jestliže jste se rozhodli pořídit si do garáže nová vrata. Měli byste vycházet z bezpečnostních norem EN 12453 a EN 12604. Ty vycházejí ze skutečnosti, že garážová vrata musí být zajištěná proti sevření prstů, zachycení a pořezání, nekontrolovanému pohybu zejména jako je pád při přetržení ovládacího lana.

Pohodlí automatického ovládání

Pokud si opatříte mechanická vrata, budete nuceni při jejich každodenním otevírání a zavírání vystupovat z vozidla a veškeré činnosti vykonávat ručně. Garážová vrata vybavená elektrickým pohonem se ovládají velmi snadno a pohodlně. Široká škála pohonů umožňuje pohodlné a bezpečné ovládání vrat libovolné hmotnosti i velikosti. Automatické ovládání je velmi pohodlné a stojí za to si jej pořídit.

Garáže v nabídce Hobbytec vynikají kvalitou a nízkou pořizovací cenou
 

Vestavěné dveře

Vestavěné dveře šetří čas i energii. Díky nim tak nemusíte přo každém vstupu do garáže otevírat celá vrata. I samostatné dveře lze opatřit bezpečnostními čidly, aby byla zajištěna dostatečná bezpečnost.

Prohlédnout produkty z kategorie Garáže