MagazínAuto v suchu

Rozhodli jste se pořídit stání pro své auto a chcete, aby bylo v suchu. Řešení se vždy najde a je natolik variabilní, že se vybere určitě každý, i ten nejnáročnější uživatel.

15.5.2017
 
Rozhodli jste se pořídit stání pro své auto a chcete, aby bylo v suchu. Řešení se vždy najde a je natolik variabilní, že se vybere určitě každý, i ten nejnáročnější uživatel.
 

Betonová garáž

Jestliže jste se rozhodli pro betonovou garáž, už není potřeba mít projekt a shánět složitá povolení a kolaudovat stavbu. Stačí, pořídíme li si hotovou betonovou garáž. Pokud máme připravenou rovnou plochu, lze si už jen vybrat vhodný typ. Široká nabídka barev a typů hotových betonových garáží, umožňuje sladit betonovou garáž s již stojícími stavbami na pozemku.
 

Montáž betonové garáže

Na připravenou pevnou plochu instalujeme v přední a zadní části garáže betonové nosníky, na které je pomocí jeřábu garáž ustavená. Garáž je dimenzovaná na vysokou zátěž a není potřeba připravovat základovou desku. Betonové nosníky jsou zcela postačující.
 

Plechová garáž

Pokud máme pozemek v místě, kde není možné manipulovat s těžkou technikou, lze si pořídit hotovou plechovou garáž, kterou na první pohled zvenčí od hotové betonové garáže nerozeznáte. Plechovou garáž s omítkou lze postavit na místě, jako stavebnici a lze ji podle potřeby osadit oknem, dalšími dveřmi, okapy, apod. Tento typ garáže je vhodné postavit na základovou desku.

 

Variabilita garáží

Je také možné pořídit si garáž i v odlehčené variantě. Jestliže nám betonová nebo plechová garáž připadá příliš robustní, je možné pořídit si přístřešek pro auto. Konstrukce zastřešení je vyráběná z hliníku a je doplněná velmi kvalitním typem polykarbonátového opláštění, které nepropouští UV záření a nezatěžuje jím vozidlo.
Plochu zastřešeného stání lze zpevnit například zámkovou dlažbou.
 

Kombinované stání pro auto

Pokud nám to prostorové možnosti dovolí, lze různé typy garáží zkombinovat. Jako ideální se jeví kombinace plechové garáže a přístřešku pro auto. Kdy prostor uzavřené garáže nejen ochrání naše auto, ale i dílenské nářadí a jiné příslušenství. Zastřešení, které navazuje na garáž, můžeme využívat nejen pro vozidlo, ale také jako příležitostné posezení.