MagazínAtypická zimní zahrada

Toužíte po zimní zahradě, ale nevíte kam ji umístit? Důvodem mohou být atypické tvary vašeho domu, nedostatek místa nebo záměr ji propojit s interiérem a zvětšit užitnou plochu. Nic z toho však nemusí být problém, moderní postupy nám umožňují vytvořit stavbu zcela na míru.

Hliníková konstrukce uspokojí vaše náročné požadavky. Stavba z tohoto materiálu dosahuje vysoké kvality a přináší komplexní řešení přímo na míru. Nejde tak pouze o rozměry samotné, ale také druh stínění a ochrany proti slunci či výběr druhu střechy. To je důležité především vzhledem k ochraně před nepřízní počasí

Sezónní řešení

Celoskleněná varianta díky svým vlastnostem vytvoří další obytný prostor. Tento typ nabízí dokonalé využití celého místa a zcela pokryje celkové rozměry balkonu či terasy. Můžete si tak užít maximální komfort od jara až do podzimu. Celoskleněná stěna vám totiž poskytne pohodlí za deště i ochranu před silnými slunečnými paprsky. Zároveň chrání před hlukem a znečištěním. 
 

Celoroční zimní zahrada

Špičkové zpracování vytváří konstrukci, která svými parametry umožní využití zimní zahrada opravdu za každého počasí. Nejvyšší tepelná izolace a vynikající hodnoty tepelné propustnosti okna vždy zajistí vytoužené klima. Můžete si tak zvětšit prostor interiéru domu a zahradu přímo připojit k vybrané místnosti. 
 

 
Zároveň se v každém případě jedná o zakázkovou výrobu, která objekt zcela přizpůsobí našim možnostem při realizaci. Navíc se každá stává svým originálem. Například dveře je možné zajistit v libovolné poloze, čímž se zlepšuje vodotěsnost a akustická izolace. 
 
 

Bazén či vlastní zahrada

Ať už jste nadšený botanik, či milujete rodinné chvíle u bazénu, zimní zahrada vám vyhoví ve všem. Důležité je zvolit správný systém odvětrávání a orientaci na světovou stranu. Přitom vycházíme z podílu zasklených ploch a sklonu střechy. Pro ještě lepší přívod vzduchu pak volíme lamelová okna, posuvné větráky nebo větrací mřížky. 
 

Pokud toužíme vytvořit maximálně zelené prostředí, soustředíme se na úroveň vlhkosti, která by se měla pohybovat mezi 50 - 60 %. K tomuto cíli se nám pomohou přiblížit velkoformátová okna v kombinaci s posuvnými dveřmi. To však často nestačí. V případě silných slunečných paprsků je nutné myslet na odpovídající stínění.