MagazínAku pomocníci do zahrady

Akumulátorové nářadí a stroje se čím dál víc využívají také v zahradách.

Akumulátorové nářadí a stroje se čím dál víc využívají také v zahradách. 
 

Pomocníci na baterky

Aku vrtačku považujeme dnes za zcela samozřejmou, tak proč nářadí na baterky nepoužívat i v zahradě? Se správným typem se nemusíte obávat nízkého výkonu. Vyspělé lithiové akumulátory a bezkartáčové pohony zvládnou stejnou práci jako technika benzínová. Odpadá zde hluk, zplodiny a k nabíjení článků vám postačí 230 V. Další výhody jsou snadná obsluha a nízká hmotnost, ale i nižší pořizovací cena . 
 

Místo benzinu elektřina

Vysokokapacitní baterie dodá stejnou energii, jako nádrž benzinu. Kvalitní nabíječky zvládnou akumulátor nabít velmi rychle. Pokud máte dvě baterie, můžete je velmi snadno doplňovat. Po vybití akumulátoru jej dáte nabít a do plotostřihu s aku motorem nasadíte plně nabitou. 
 

Jednoduchá obsluha

Zahradní technika na aku pohon, například zahradní vysavače jsou velmi jednoduché na obsluhu. Aku stroj je velmi lehký, pouze s minimálními vibracemi a jednoduché ovládání. Nemusíte si při práci hlídat kabel či dostatek benzinu v nádrží. Lithiové akumulátory mají velkou kapacitu. Jediným stiskem tlačítka můžete stroj zapnout a vypnout. 
 

Minimální náklady

Doplňování paliva do čtyřtaktních motorů je časově poměrně náročné, brát ohled musíme i na finanční stránku. Zatímco akumulátory mají dlouhou životnost. Nemusíte je tak často vyměňovat. Zahradní technika se spalovacím motorem je navíc nákladná. Pořizovací cena nářadí na aku je vyšší, ale konečná.

Nemáte žádné další výdaje. Aku nářadí je také díky možnosti snížení otáček mnohem tišší a neopotřebovává se tak rychle. Nemusíte se obávat například toho, že nalijete do techniky špatný olej či benzin. S aku technikou se navíc nebojí pracovat ani ženy. Můžete tak část svých povinností snadněji rozdělit.