Magazín9 důvodů, proč si pořídit hliníkovou pergolu

Přemýšlíte nad vlastní pergolou? Známe 9 důvodů pro pořízení hliníkové pergoly místo dřevěné.

Přemýšlíte nad vlastní pergolou? Známe 9 důvodů pro pořízení hliníkové pergoly místo dřevěné.
 

Dobrá dostupnost a nízká cena

Hliníkové profily jsou hojně využívány nejen při stavbě pergol, díky tomu jsou cenově dostupné a k dispozici v mnoha variantách, ve výsledku je díky tomu hliníková pergola zpravidla levnější a zároveň designově a konstrukčně pestřejší, protože umožňují širší přizpůsobení.
 

Minimální údržba

Zapomeňte na to, že by vaši pergolu bylo nutné pravidelně natírat, ošetřovat či jinak udržovat. Hliníkové pergoly jsou odolné vůči vlivům počasí, a tedy prakticky bezúdržbové.
 

Snadné čištění

Je přeci jen potřeba pergolu vyčistit a dodat jí opět dokonalý vzhled? Čištění je velmi jednoduché. Běžně si vystačíte s čisticím přípravkem na hliník, případně jen vodou s nepříliš agresivním saponátem a tlakovou hadicí/čističem.
 

Dlouhá životnost

Hliník patří mezi materiály s dlouhou životností. Pokud tedy investujete byť jen do levné hliníkové pergoly se stavebnicovou konstrukcí k montáži svépomocí, pořád máte jistotu, že vám vydrží sloužit a uchová si atraktivní vzhled celá desetiletí.

 

Odolnost vůči povětrnostním vlivům

Hliník hravě odolá dešti, sněhu, větru, slunci, ale i nízkým teplotám. Nevadí mu v podstatě jakékoliv povětrnostní vlivy, jde tedy o materiál s vysokou odolností, výsledkem je zmíněná dlouhá životnost a dlouhotrvající atraktivní vzhled.
 

Skvělý vzhled

Je jedno, v jakém stylu je postavený váš dům, hliníková pergola se skvěle hodí ke každému. Dá se říci, že má doslova univerzální, ale přesto poutavý vzhled, který skvěle padne k jakémukoliv stylu. Je to dáno hlavně samotným vzhledem hliníku, který lze ale pomocí různých nátěrů i upravit, potažmo změnit a tím ještě lépe přizpůsobit okolí pergoly.
 

Snadná a rychlá stavba

Ať už zvolíte firmu, nebo se rozhodnete pro stavbu pergoly svépomocí, jednotlivé hliníkové profily a jiné části lze snadno smontovat a terasu postavit. Zmíněné pergoly stavebnice navíc snadno smontujete už za odpoledne.

 

Možnost kombinací s jinými materiály

Hliník potěší i tím, že je snadno kombinovatelný s jinými materiály. Nejenom, že je možné je kombinovat v rámci samotné stavby – třeba ve spojení s dřevěnou podlahou nebo plastovou střechou,  ale sám osobě vypadá hliník v kombinaci s jinými materiály, třeba právě dřevem, zděnými sloupky nebo moderním polykarbonátovým zastřešením velmi pěkně.
 

Širší výběr

Ve srovnání s pergolami ze dřeva dovolují hliníkové pergoly mnohem větší míru přizpůsobení, vznikají tak poutavější a lépe řešené konstrukce. Typizované hliníkové pergoly jsou pak k dostání v desítkách rozměrů, s pestřejší paletou možností úprav vzhledu od barvy konstrukce, typu zastřešení až po doplňky.