Magazín5 letních zahradních opor pro vaši práci

Poslední roky se z dříve nevyzpytatelného počasí stala jistá záležitost. Slunečných dní přibývá a letní dny jsou jak stvořené pro práci na zahradě. Ke konci prázdnin již musíme začít myslet na to, jak svoji zahradu zajistit na zimu. K tomuto účelu jsme pro vás připravili hned několik pomocníků. S nimi vše zvládnete raz dva. Zde je 5 tipů

1) Řetězová pila

Stará dobrá klasika. Řetězová pila je součástí zahradní výbavy již několik desítek let. Za tu dobu prošla velmi bohatým vývojem a dnes máme v nabídce tři základní typy pohonů – elektrický, benzinový či s aku motorem. Při výběru záleží na tom, kde budeme nástroj využívat.

Pokud netoužíte využívat elektrickou ani benzínovou variantu, výkonný akumulátor je dostatečnou náhradou. Tyto pily vynikají ekologičností, tichostí a úsporností. Hodí se tak na běžnou a lehkou práci. Využité moderní technologie nabízejí srovnatelný výkon s ostatními typy, nemusíte se tak bát, že nezvládla silnější dřeviny. Rychlost řetězu 21 m/s vytváří maximální řezná zážitek. Pila Ryobi uspokojí vaše požadavky.


 

2) Provzdušňovač

Trávník je vizitkou každého nadšeného zahrádkáře. Jeho sečení, zavlažování a hnojení jsou nezbytným základem. Provzdušňovač je však často opomíjeným nástrojem, přitom jeho funkce zbavuje celou plochu nepříjemných mechu a nečistot. Navíc umožní přístup vzduchu a vlhkosti až ke kořenům. Vrchní vrstva půdy se stane přístupnou pro všechny důležité složky, které potřebuje ke správnému růstu.

S provzdušňovačem Riwall PRO REV 3816, který má výkon 1600W dokážete obhospodařit pozemek i o rozloze 1000m2. Hmotnost vertikutátoru je pouhých 12,5 kg. Stroj je opatřen nejen sběrným košem o objemu 45l, ale i dostatečně širokým bočním výhozem pro snadný odhoz odumřelé trávy a mechů.

3) Zahradní vysavač

Pro úklid spadaného listí, uřezaných větví, zbytky trávy po sekání nebo jiných nečistot je ideální zahradní vysavač. Ten vyniká následným drcením v poměru 10:1. Zpracovaný materiál je pak přímo vhodný na kompost. Celý přístroj je ohromně jednoduché ovládat a zvládnou ho i ženy a děti

4) Plotostřih

Hlavní výhodou elektrického pohonu plotostřihu Greenworks GWHT 7068 E je jeho nízká hmotnost (3,5 kg), malá hlučnost, nulová emise zplodin a snadná údržba. Nevýhodu může představovat přívodní kabel. Což však v případě použití plotostřihu Greenworks GWHT 4061 odpadá úplně, protože jde o nářadí s akumulátorovým pohonem. Navíc má tento typ nářadí hmotnost pouze 2,7 kg.

5) Drtič

Pálení nepořádku na zahradě je neekologické a velmi nepraktické. Zahradní drtič vyniká nožovým drtičem s výkonem 2500 W a zpracuje větve do průměru 4 cm. Je vybaven bezpečnostní pojistkou a průhledným plastovým boxem na drcenou dřevní hmotu. Objem boxu je 45 litrů. Celková hmotnost drtiče je 24 kg, ale drtič je opatřen kolečky. A tak stačí stroj lehce naklonit a pomocí koleček přesunout na vhodné místo.
 

Prohlédnout více z kategorie Zahradního nářadí