MagazínOkouzlete rodinu, sousedy i životní lásku

Místo pro romantické schůzky, setkávání bez rušivých elementů, multifunkční prostor a nízké ceny. Vybrali jsme 4 důvody, proč si tuto moderní a originální stavbu pořídit.

1) Místo pro romantické schůzky

Kdysi mívaly zahradní pergoly především okrasnou funkci. Tvořily podporu pro vinnou révu nebo různé pnoucí květiny jako růže a další. Stávaly se místem pro romantická dostaveníčka. A stejný důvod proč si pergolu pořídit, platí dodnes. Může tvořit nádhernou oporu pnoucím rostlinám a zelený příkrov vytvoří příjemný azyl pro nerušené schůzky.

Videoprezentace: Hliníková pergola Superior
 

2) Setkání bez rušivých elementů

Dnes je dřevěná pergola praktickým symbolem. Hledáte místo, kde se scházet s rodinou nebo přáteli, aniž by vás rušil kdokoli zvenčí? Tento typ stavby je naprosto ideálním prostorem pro podobné akce. Doma totiž zpravidla nemáte tolik místa a navíc je zde příliš mnoho rušivých elementů. Pokud si ale dohodnete setkání v zeleni, proběhne v klidu a pohodě.

3) Multifunkční prostor 

Zastřešené zahradní pergoly jsou velmi praktické objekty. Dají se využít k různým účelům. Můžete pod nimi pobývat i za špatného počasí. Dá se tady nejenom relaxovat, ale krytý prostor využít třeba jako letní pracovnu. Děti si pod ní mohou hrát, i když venku zrovna poprchá. Lze tady dělat i drobné kutilské práce nebo například štípat a řezat dříví. 

4) Příznivé ceny 

Pergoly hliníkové jsou dnes dostupné každému. Zatímco kdysi byla tato stavba často výsadou šlechtických zahrad a záležitostí pouze pro bohaté, kteří si ji mohli dovolit, dnes už jsou materiály dostupné a ceny nízké. Dovolit si ji může prakticky kdokoli. Rozhodně tak nezruinuje domácí rozpočet. Například hliníkové pergoly jsou velmi levné a mimořádně praktické, navíc nevyžadují prakticky žádnou údržbu

Více z kategorie: Pergoly