Magazín4 tipy, jak odstranit sníh před domem

S příchodem přívalu sněhu a nízkých teplot se chodníky mění v ledovou plochu, pro mnohé chodce naprosto neprůchozí, aniž by nedošlo k pádu či úrazu. Pomineme-li spory o to, kdo je zodpovědný za úklid chodníků ve městech a obcích, přinášíme x tipů, jak odstranit sníh před domem.

S příchodem přívalu sněhu a nízkých teplot se chodníky mění v ledovou plochu, pro mnohé chodce naprosto neprůchozí, aniž by nedošlo k pádu či úrazu.  Pomineme-li spory o to, kdo je zodpovědný za úklid chodníků ve městech a obcích, přinášíme x tipů, jak odstranit sníh před domem. 
 

4 tipy, jak odstranit sníh před domem


Tip č. 1 - Bez pořádného hrabla se neobejdete

Investice do kvalitního nářadí jsou prvním krokem, jak snadno odstranit sníh před domem. Kvalitní hrablo a lopata jsou základem. Při výběru je důležitá výška násady, materiál by měl být lehký a přitom odolný. Sníh je nutné odhrabávat pod správným pracovním úhlem, aby vás pak nebolela zbytečně záda.  
 
Lopata na sníh opatřená hliníkovým břitem usnadní práci při odstraňování ledu. Ztvrdlý či přimrzlý sníh můžete odstranit také škrabkou.
 

Tip č. 2 - Drobný poprašek odstraní rozmrazovače sněhu

Pokud napadá jen menší vrstva sněhu nebo je na chodníku náledí, pomůže vám posypová sůl nebo speciální rozmrazovače, kterými stačí jen sníh a led posypat. Rozmrazovače pomohou až 8x rychleji oproti klasické posypové soli a jsou šetrné k přírodě.

 

Tip č. 3 - Pomůže vám sněžná fréza

Pro výše položené oblasti jsou nepostradatelným pomocníkem sněžné frézy. Jednotlivé frézy se liší podle výkonu motoru, šíře i výše záběru, vzdálenosti odhozu sněhu, ale i podle toho, s jakým množstvím sněhu si poradí. 
 
Při práci se sněžnou frézou dbejte na svou bezpečnost. Oblečení na vás by nemělo vlát, aby nedošlo k zachycení o frézu. Vybavte se obuví s protiskluzovou podrážkou a rukavicemi, s teplou vložkou. 
 

Tip č. 4 - Motorový zametací kartáč využijete nejen v zimě

Skvělým pomocníkem je výkonný zametací kartáč. V zimě vám pomůže odmést sníh, po zbytek roku listí a nečistoty.  Díky příslušenství je možno kartáč v případě potřeby vyměnit za radlici.