Magazín3 důvody pro volbu bioklimatické pergoly

Bioklimatická pergola si pomalu získává své místo na české zahradě. Jedná se o nenahraditelnou stavbu, která každého zaujme svým designem a funkcí. Její vzhled estetický obohatí každý prostor. A tak zapadne do soukromé zahrady i jako posezení u restaurací či kaváren. V čem tkví její skutečná krása?

1) Jedinečné zastřešení

Bioklimatická pergola je originální ve svém typu zastřešení. Otočné lamely jsou designovým prvkem a zvládnou jakékoliv počasí. Princip je jednoduchý. V případě, že venku vládne horké počasí, stačí je otevřít a zajistit si snadný přístup čerstvého vzduchu. Pokud vypukne déšť, lze jednoduše zareagovat a celý systém znovu uzavřít. 
 
Jednotlivé lamely obstojí i v konkurenci polykarbonátové zastřešení. Jejich odolnost vůči dešti a větru je nesporná. Navíc zvládnou zatížení až 150 kg/m2. Nemusíte se tak bát ani větší sněhové pokrývky. 
 

2) Kvalitní zpracování 

Bioklimatická pergola je vyrobena z kvalitního hliníkového materiálu, který snese ty nejpřísnější parametry. Díky tomu odolá i náročným venkovním podmínkám, jako je například vítr až o rychlosti 180 km/hod. 
 
Finální provedení závisí čistě na vašich preferencích. Nemusíte se spoléhat na katalogový typ, pergola je variabilní a je možné vytvořit variantu zcela na míru. To platí pro rozměry i barevný odstín konstrukce. 
 

3) Volba doplňků 

Bioklimatická pergola vyniká svým detailem. Jedná se například o důmyslně vyřešený odtok vody. Ten je zajištěn pomocí nosných sloupů. Celou stavbu lze doplnit o boční stěny a vytvořit tak dokonale chráněné místo před počasím. 
 
Třešničku na dortu tvoří dešťové i větrové senzory. Ty ovládají zastřešení a v případě nepříznivého počasí zajistí správnou pozici jednotlivých lamel.