MagazínJak zabavit děti na zahradě

Máte pocit, že už nevíte, co vymyslet, aby se děti na zahradě dostatečně zabavily a nechtěly neustále sedět u televize, tabletu či mobilu. Aby se hýbaly a zdravě vyvíjely. Je potřeba ušít jim zábavu na míru.

15.6.2017
 
Máte pocit, že už nevíte, co vymyslet, aby se děti na zahradě dostatečně zabavily a nechtěly neustále sedět u televize, tabletu či mobilu. Aby se hýbaly a zdravě vyvíjely. Je potřeba ušít jim zábavu na míru.
 

Dobrodružství na zahradě

Už když se začnou batolit, objeví kouzlo dobrodružství a to mnohým vydrží až do dospělosti. Děti i mnozí dospěláci bez rozdílu věku milují dobrodružství, objevy a zdolávání vlastních limitů. Dopřejme jim tedy dětské hřiště, které bude rozvíjet jejich kreativitu a kde je nebudeme muset nutit do hraní. Ony samy nás budou prosit, aby mohly běžet ven a objevovat nový svět.
 

Nejmenší děti

Malé děti jsou nadšené z každého nového impulzu. Bezpečné pískoviště či hrací domeček jim jistě udělá radost. Své pohybové dovednosti si mohou zdokonalovat při překonávání žebříků a skluzavky. Je vhodné však vadit na bezpečnost a pořídit hrací hřiště z kvalitních a certifikovaných materiálů, které naše nejmenší děti nebudou ohrožovat a my dospělí je jen v klidu můžeme pozorovat, jak dovádí.
 

Větší děti

S malými dětmi je to snadné, ale když nám děti odrostou, asi nebudou příliš nadšené, jestliže je od tabletu budeme vyhánět na pískoviště. Větším dětem musíme poskytnout zábavu přiměřenou věku. Po hracím domečku, přijdou na řadu prolézačky, šplhadla, skákací hrady, vodní skluzavky či lezecké stěny.
 

Nadčasová zábava

S čím neuděláme chybu v žádném věku? Co je zábavou pro děti i dospělé? Mezi tato lákadla můžeme zařadit velké ohrazené trampolíny a bazén. Trampolína a bazén neomrzí. Děti navíc tuto zábavu mohou sdílet nejen s rodiči, ale hlavně se svými kamarády. A když už jsme všichni natolik udoláni, že nám nezbývá energie na žádný pohyb, je řešení i pro tento případ.
 

Houpání

Ano, houpačky, houpací sítě a lehátka lze bezpochyby také zařadit mezi nadčasovou zábavu, kterou ocení malé dítko i naše babička. Houpačky i lehátka poskytují oddech a zábavu v jednom a jistě najdou uplatnění na každé ve sportovní i relaxační části zahrady.