MagazínV zimě plánujte úpravy kolem domu

Zima rozhodně není čas na zahálení, naopak. Je to ideální čas na plánování letních aktivit - především v otázce zahradních staveb a vybavení. Na co se tedy během tohoto období připravit? Přinášíme tři tipy.

1) Suché dřevo ve správném stojanu

Pokud máte kamna na pevná paliva a dosud jste se nevybavili kvalitním dřevníkem, pak je nejvyšší čas se tomu intenzivně věnovat. Tuto zimu třeba ještě zvládnete s provizoriem, ale riskovat to ještě další rok je nebezpečné. Proto si vyberte kvalitní stojan na dřevo, který oddělí uskladněná polena od země, tak aby materiál netrpěl na vlhkost

2) Kolem dojmu projdete suchou nohou

Dále byste měli určitě řešit uspořádání prostor kolem domu. Ideální jsou například vchodové stříšky, které se dají protáhnout na celý rozsah domu. Tedy nemusí chránit jenom bezprostřední okolí vchodových dveří, ale i třeba okolní cestičku. U moderních vil je možné vytvořit třeba celý koncept prosklené stříšky. Vypadá to skvěle a velice to oceníte při dešti nebo hustém sněžení.
 


Přístřešek z nerozbitného materiálu

Na vchodovou stříšku a její prodloužení může navazovat třeba přístřešek na auto. V takovém případě může být jednotící střešní krytinou polykarbonát. I když je v posledních letech hodně oblíbený, stále ještě je mnohdy trochu nedoceněný. Kromě toho, že tato krytina vypadá opravdu dobře a moderně, zároveň má celou řadu vynikajících praktických vlastností. Výborně propouští světlo a navíc jde o téměř nerozbitný materiál, který přežije i krupobití nebo silný vítr.

Více z kategorie: Přístřešky a zastřešení