MagazínŠikovné pěstební stoly pro váš koníček

Vyvýšené stoly jsou skvělým pomocníkem pro milovníky rostlin, kteří nedisponují velkou zahradou. Díky nim se mohou do své vášně pustit třeba na terase. Jejich využití je však mnohem širší. Hodí se i například i pro starší osoby s omezenou pohyblivostí. 

Ne každý se může bezpečně a pohodlně dostat ven na zahradu. Mnozí by rádi provozovali svůj koníčkem v obklopení zeleně, ale zdravotní stav jim to nedovoluje. A právě tyto pěstební stoly umožní práci s hlínou a rostlinami i v pohodlí domova. Přímý kontakt se zeminou dá méně pohyblivým či handicapovaným lidem možnost na chvíli zapomenout na svá trápení a bolesti.
 

Pěstební vyvýšené záhony mají rozměry, které umožňují práci i v sedu. A tak lidé se sníženou pohyblivostí mohou přirozenou cestou rehabilitovat, což má zásadní vliv na jejich psychickou a fyzickou kondici. Jsou v různém materiálovém provedení a hned v několika rozměrových a barevných variantách.

Pěstebník z oceli

Pěstební stoly z oceli s pozinkovanou úpravou mají 95 x 80 x 35 cm. Jsou k dodání v barvě černé, červené nebo antracitové. Pěstební stůl má všechny rohy a hrany z bezpečnostních důvodů zaoblené a je určen pro celoroční využití. Velmi dobrou variantou je ten na kolečkách s rozměry 75 x 35 x 80 cm. Jeho zpracování je z kvalitní lakované oceli a díky kolečkům je s ním snadnější manipulace.

Varianta stolu se skleníkem

Praktický zvýšený miniskleník Plant Inn Perta má rozměry 62,5 x 118 x 146,5 cm a osloví každého milovníka zahrádkaření. Polykarbonátové desky opatřeny UV filtrem ochrání rostliny před nepříznivým počasím a propouští dostatek světla. Ve spodní části je chytře vyřešený prostor pro uschování zahradního nářadí. A miniskleník Plant zajistí rostlinám ideální podmínky pro růst.