MagazínZabezpečení garáže

Ať je garáž součástí vašeho domu, nebo samostatně stojí, mělo by být zabezpečení garáže prioritou každého člověka. Jaké jsou možnosti a hlavní cesty s tímto spojené?

Ať je garáž součástí vašeho domu, nebo samostatně stojí, mělo by být zabezpečení garáže prioritou každého člověka. Jaké jsou možnosti a hlavní cesty s tímto spojené?


Kvalitní vrata jsou základ

Stejně jako chráníme náš domov kvalitními dveřmi, je třeba chránit garáž kvalitními vraty. Je jasné, že ty obyčejné, nejméně kvalitní, překová každý zloděj poměrně snadno a jednoduše. I to je cesta, jak je nejenom zajímavým způsobem odfiltrovat, ale jak jim případný vstup do prostoru garáže nejenom ztížit, nebo jim v něm také dokonale zamezit.



Při zabezpečení garáže je nezbytností kvalitní zámek

Ten jde obvykle ruku v ruce v souvislosti se samotnými vraty. Dnes můžeme využívat buď klasickou zámkovou vložku, nebo zámek visací. Záleží samozřejmě na konkrétním provedení dané garáže. Vybrat ten správný je ideální podle toho, do jaké spadá bezpečnostní třídy. Ty jsou označeny čísly a platí, že začínají číslem 1 a končí číslem 4. Ty následně značí jednotlivé stupně ochrany, které jsou:
 
  • Základní ochrana
  • Zvýšená ochrana
  • Vysoká ochrana
  • Velmi vysoká ochrana


Jak zabezpečit garáž? Instalujte alarm

Zde lze jít hned dvěma možnými cestami. První cesta jsou systémy, které jsou napojeny na pult centrální ochrany, nebo na jiné bezpečnostní složky. Takové řešení je obvykle využíváno u garáží, které jsou součástí rodinného domu. Konkrétní zabezpečení garáže totiž souvisí se zabezpečením celého objektu. Pokud dojde k narušení, je ihned vyslán signál, stejně jako se může rozeznít alarm, nebo může dojít k jiným podobným formám upozornění.

Druhá cesta, jak zabezpečit garáž je spojena spíše se soukromým zabezpečením. Mohou to být třeba různá IP kamery, nebo čidla pohybu, která upozorní nás jako majitele garáže na to, že se děje něco neobvyklého. Na nás je vyhodnocení situace a kontaktování policie. Jako alternativu lze v tomto případě využít třeba i takzvané fotopasti, které taktéž nabídnou i jednotlivé detektory pohybu.